Treska s karfiolom a beurre blanc omáčkou

Treska s karfiolom a beurre blanc omáčkou

Harmónia chutí a farieb sa ocitne na tanieri, ak si pripravíte tresku s karfiolom a beurre blanc omáčkou. Toto je tradičná omáčka, na ktorú nedajú dopustiť mnohí šéfkuchári a pripravuje sa redukciou. Za svoju jemnosť vďačí maslu a za výraznú chuť vínu, šalotke a tymiánu. Vyskúšajte ju pripraviť doma a budete sa cítiť ako šéf luxusnej kuchyne. Samozrejme, za predpokladu, že sa vám podarí.

Ingrediencie

  • 700 gtmavá treska

  • soľ

  • tymián

  • 200 mlbiele víno

  • 1 ksšalotka

  • mleté čierne korenie

  • 1 PL33 % smotana na šľahanie

  • 125 gmaslo

  • 1 PLkapary

  • kôpor

  • med

  • citrónová šťava

  • 2 PLmorská soľ

  • 1/2 ksveľký karfiol

  • 1 ksmandarínka

  • 100 gcherry paradajky

  • 1 PLmaslo na opekanie

Postup

  1. Porcie tresky výraznejšie osolíme, poukladáme na ne vetvičky tymiánu a po 20 minútach umyjeme pod studenou tečúcou vodou.

  2. Víno zvaríme so šalotkou, korením a tymiánom na pätinu pôvodného objemu. Znížime teplotu a prilejeme smotanu, krátko prehrejeme a stiahneme z ohňa. Za stáleho miešania pridávame na kocky nakrájané studené maslo a šľaháme pokým sa zmes nespojí. Nakoniec omáčku precedíme, pridáme do nej kapary, kôpor a dochutíme medom, citrónom, soľou a korením.

  3. Tresku varíme v pare 6 až 8 minút. Karfiol rozoberieme na ružičky a opečieme ich na masle dochrumkava. Potom k nim pridáme na panvicu na plátky nakrájanú mandarínku, prekrojené paradajky, premiešame a osolíme a okoreníme.

  4. Na taniere rozdelíme karfiolovú zmes, tresku, prelejeme omáčkou a ozdobíme kôprom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Ryby
Omáčky
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.