Trhané bravčové mäso

Trhané bravčové mäso

Nebudete mu vedieť odolať a ani nebudete chcieť. Trhané bravčové mäso chutí skvele a táto mäsová špecialita sa doslova rozpadá na jazyku. Podávať ju môžete s pita chlebom alebo ako súčasť burgeru. Jedno je isté, vždy si pochutíte. Základom úspechu je marináda a dlhé pečenie pri nižšej teplote.

Na prípravu mäsa

  • 1 kgbravčové plece

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 200 mlBBQ omáčka

  • 2 PLryžový ocot

  • 2 PLrastlinný olej

  • 1 kschilli papričky

  • 1 kslimetka

  • 1 kshviezdička badián

Na podávanie

  • pita chlieb

  • biely jogurt

Postup

  1. Mäso osolíme, okoreníme a v mise zmiešame omáčku z octu, oleja, nasekanej chilli papričky, limetkovej šťavy a badiánu. Mäso vložíme do marinády, zo všetkých strán dôkladne potrieme a necháme marinovať do druhého dňa.

  2. Na druhý deň mäso s marinádou vložíme do pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme a pečieme pri 160 °C asi 3 hodiny. Upečené mäso natrháme vidličkou. Podávame s pita chlebom a jogurtom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.