Trhané bravčové mäso
Nebudete mu vedieť odolať a ani nebudete chcieť. Trhané bravčové mäso chutí skvele a táto mäsová špecialita sa doslova rozpadá na jazyku. Podávať ju môžete s pita chlebom alebo ako súčasť burgeru. Jedno je isté, vždy si pochutíte. Základom úspechu je marináda a dlhé pečenie pri nižšej teplote.
Na prípravu mäsa
1 kgbravčové plece
soľ
mleté čierne korenie
200 mlBBQ omáčka
2 PLryžový ocot
2 PLrastlinný olej
1 kschilli papričky
1 kslimetka
1 kshviezdička badián
Na podávanie
pita chlieb
biely jogurt
Postup
Mäso osolíme, okoreníme a v mise zmiešame omáčku z octu, oleja, nasekanej chilli papričky, limetkovej šťavy a badiánu. Mäso vložíme do marinády, zo všetkých strán dôkladne potrieme a necháme marinovať do druhého dňa.
Na druhý deň mäso s marinádou vložíme do pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme a pečieme pri 160 °C asi 3 hodiny. Upečené mäso natrháme vidličkou. Podávame s pita chlebom a jogurtom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre