Trhaný chlieb s čabajkou
Čerstvé pečivo je samo o sebe pochúťka, ktorej mnohí neodolajú. Ale keď vyskúšate trhaný chlieb s čabajkou, na klasické druhy si veru dlho nespomeniete. Raz upečiete a zaradíte ho do pravidelnej domácej ponuky. Určite ho ocenia aj vaši pozvaní hostia.
Na cesto
400 ghladká múka
1 PLkrupicový cukor
1 baleniesušené droždie
1/2 ČLsoľ
60 gmaslo
80 mlmlieko
2 ksvajcia
Na náplň
120 gkečup
120 gšpenátové pesto
75 gklobása čabajka
150 gsyr eidam
Postup
V mise zmiešame 300 g múky, cukor, droždie a soľ. Rozpustené maslo zmiešame s teplým mliekom a 60 ml vody. Vlažnú zmes pridáme k múke, premiešame a po jednom pridáme vajcia. Podľa potreby pridáme postupne zvyšnú múku. Vypracujeme na hladké a nelepivé cesto, ktoré prikryjeme a necháme približne 90 minút kysnúť.
Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorý rozkrojíme pozdĺžne na pásy dlhé približne 10 cm. Polovicu plátov potrieme kečupom a druhú polovicu pestom. Potom na ne rozložíme nakrájanú čabajku a posypeme nastrúhaným syrom.
Pláty uložíme na seba do výšky a následne ich pokrájame na štvorce, ktoré vložíme na stojato do formy na chlebíček vystlanej papierom na pečenie. Zakryjeme a necháme kysnúť ešte asi 30 minút. Pečieme pri 180 °C asi 40 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre