Trhaný chlieb s čabajkou

Trhaný chlieb s čabajkou

Čerstvé pečivo je samo o sebe pochúťka, ktorej mnohí neodolajú. Ale keď vyskúšate trhaný chlieb s čabajkou, na klasické druhy si veru dlho nespomeniete. Raz upečiete a zaradíte ho do pravidelnej domácej ponuky. Určite ho ocenia aj vaši pozvaní hostia.

Na cesto

  • 400 ghladká múka

  • 1 PLkrupicový cukor

  • 1 baleniesušené droždie

  • 1/2 ČLsoľ

  • 60 gmaslo

  • 80 mlmlieko

  • 2 ksvajcia

Na náplň

  • 120 gkečup

  • 120 gšpenátové pesto

  • 75 gklobása čabajka

  • 150 gsyr eidam

Postup

  1. V mise zmiešame 300 g múky, cukor, droždie a soľ. Rozpustené maslo zmiešame s teplým mliekom a 60 ml vody. Vlažnú zmes pridáme k múke, premiešame a po jednom pridáme vajcia. Podľa potreby pridáme postupne zvyšnú múku. Vypracujeme na hladké a nelepivé cesto, ktoré prikryjeme a necháme približne 90 minút kysnúť.

  2. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorý rozkrojíme pozdĺžne na pásy dlhé približne 10 cm. Polovicu plátov potrieme kečupom a druhú polovicu pestom. Potom na ne rozložíme nakrájanú čabajku a posypeme nastrúhaným syrom.

  3. Pláty uložíme na seba do výšky a následne ich pokrájame na štvorce, ktoré vložíme na stojato do formy na chlebíček vystlanej papierom na pečenie. Zakryjeme a necháme kysnúť ešte asi 30 minút. Pečieme pri 180 °C asi 40 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Večera
Mäsité jedlá
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.