Trojfarebné pudingové rezy
Pudingové rezy sa hodia na oslavné príležitosti alebo si nimi môžete osladiť bežný deň počas pracovného týždňa. Pri akejkoľvek situácii vám doprajú pocit pohody a sú tým typom múčnika, ktorý si obľúbi celá rodina.
Na cesto
6 ksvajcia
3 PLhorúca voda
180 gkrupicový cukor
100 ghladká múka
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
1 baleniečokoládový pudingový prášok
1 baleniejahodový pudingový prášok
1 balenievanilkový pudingový prášok
Na krém
1 balenievanilkový pudingový prášok
400 mlmlieko
150 gzmäknuté maslo
3 PLpráškový cukor
1 PLrum
Na polevu
250 gmalinový džem
4 PLpráškový cukor
1/2 balenietmavá čokoládová poleva
Postup
Na cesto si vyšľaháme vajcia, vodu a cukor elektrickým šľahačom na najvyššom stupni do peny. Múku zmiešame s kypriacim práškom a vmiešame do vaječnej zmesi. Vzniknuté cesto rozdelíme na 3 rovnaké diely.
Do každého pridáme iný puding a dôkladne premiešame. Na plech (20x30 cm) vystlaný papierom na pečenie rozotrieme jedno cesto a pečieme pri 200 °C asi 10 minút. Postupne takto upečieme všetky cestá a upečené pláty necháme vychladnúť a opatrne stiahneme papier.
Na krém pripravíme puding podľa návodu na obale, ale použijeme iba 400 ml mlieka. Hotový puding odstavíme z ohňa a za občasného miešania necháme vychladnúť.
Maslo, cukor a rum vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne po častiach pridáme puding a vyšľaháme na krém, ktorým potrieme jednotlivé pláty a položíme ich na seba.
Posledný plát na povrchu potrieme džemom, ktorý sme predtým krátko povarili s cukrom a necháme 30 minút v chladničke. Čokoládovú polevu rozohrejeme podľa návodu na obale a múčnik ľubovoľne ozdobíme. Akonáhle poleva stuhne, krájame na rezy. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre