Trubičky z lístkového cesta so šľahačkovým krémom

Trubičky z lístkového cesta so šľahačkovým krémom

Trubičky z lístkového cesta so šľahačkovým krémom sú zvyčajne maškrtou, ktorú rád ochutná každý. Ak máte radi chrumkavé lístkové cesto v spojené s našľahaným krémom, určite si prídete na svoje. Je to celkom nenáročný dezert, ktorý zvládnete pripraviť ľavou zadnou.

Na trubičky

  • 500 glístkové cesto

  • 1 ksvajce na potretie

Na náplň

  • 200 mlmlieko

  • 50 gkrupicový cukor

  • 30 gkukuričný škrob

  • 2 ksžĺtok

  • 250 ml33 % smotana na šľahanie

Na dokončenie

  • maliny na ozdobenie

  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Polovicu cesta rozvaľkáme na plát s veľkosťou 30x40 cm. Pokrájame na 10 pásikov 40 cm dlhých. Povrch potrieme rozšľahaným vajcom a potom namotáme na trubičky. Rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 30 minút.

  2. Po upečení necháme krátko vychladnúť na trubičkách a potom vysunieme a necháme vychladnúť. Z druhej polovice cesta pripravíme trubičky rovnakým spôsobom. Z mlieka, cukru a škrobu uvaríme hustý krém. Odstavíme ho a ihneď vmiešame žĺtky. Krém necháme za stáleho miešania vychladnúť na izbovú teplotu.

  3. Krém potom vyšľaháme dohladka. Smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka ju spojíme so žĺtkovým krémom. Preložíme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou a krémom naplníme trubičky. Nakoniec ich ozdobíme na povrchu pusinkou krému, malinou a pocukríme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Tip redakcie
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.