Trubičky z lístkového cesta so šľahačkovým krémom
Trubičky z lístkového cesta so šľahačkovým krémom sú zvyčajne maškrtou, ktorú rád ochutná každý. Ak máte radi chrumkavé lístkové cesto v spojené s našľahaným krémom, určite si prídete na svoje. Je to celkom nenáročný dezert, ktorý zvládnete pripraviť ľavou zadnou.
Na trubičky
500 glístkové cesto
1 ksvajce na potretie
Na náplň
200 mlmlieko
50 gkrupicový cukor
30 gkukuričný škrob
2 ksžĺtok
250 ml33 % smotana na šľahanie
Na dokončenie
maliny na ozdobenie
práškový cukor na posypanie
Postup
Polovicu cesta rozvaľkáme na plát s veľkosťou 30x40 cm. Pokrájame na 10 pásikov 40 cm dlhých. Povrch potrieme rozšľahaným vajcom a potom namotáme na trubičky. Rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 30 minút.
Po upečení necháme krátko vychladnúť na trubičkách a potom vysunieme a necháme vychladnúť. Z druhej polovice cesta pripravíme trubičky rovnakým spôsobom. Z mlieka, cukru a škrobu uvaríme hustý krém. Odstavíme ho a ihneď vmiešame žĺtky. Krém necháme za stáleho miešania vychladnúť na izbovú teplotu.
Krém potom vyšľaháme dohladka. Smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka ju spojíme so žĺtkovým krémom. Preložíme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou a krémom naplníme trubičky. Nakoniec ich ozdobíme na povrchu pusinkou krému, malinou a pocukríme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre