Tvarohová žemľovka s jablkami a marhuľami

Tvarohová žemľovka s jablkami a marhuľami

Tvarohová žemľovka s jablkami a marhuľami je skutočným zázrakom, ktorý milujú malí aj veľkí. Sladká dobrota zaručene priláka ku stolu každého, kto má rád ovocné a tradičné domáce jedlá a keď si chcete takéto jedlo pripraviť, teraz v lete je na to ideálny čas. Môžete použiť sezónne ovocie zo záhrady alebo si ho musíte kúpiť. Práve teraz je v najčerstvejšom stave.

Ingrediencie

  • 4 ksjablká

  • 300 gmarhuľový kompót

  • 500 gmäkký tvaroh

  • 4 ksvajcia

  • 4 PLpráškový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 300 mlmlieko

  • 3 PLkrupicový cukor

  • 1 štipkamletá škorica

  • 1 ksbiela veka alebo 6-8 rožkov z predchádzajúceho dňa

  • 50 gmaslo

  • tuk a strúhanka na zapekaciu fomu

Postup

  1. Jablká olúpeme, zbavíme stredov s jadierkami a dužinu nakrájame na plátky. Marhule umyjeme a necháme odkvapkať. Tvaroh rozmiešame s 2 vajcami a práškovým cukrom a vanilkovým cukrom.

  2. Mlieko zmiešame so zvyšnými vajcami, krupicovým cukrom a škoricou. Veku alebo rožky nakrájame na plátky. Postupne ich namáčame v mliečnej zmesi a ukladáme do vymastenej, strúhankou vysypanej zapekacej nádoby. Plátky pečiva prekladáme marhuľami, ochuteným tvarohom a kúskami jabĺk.

  3. Žemľovku na povrchu obložíme kúskami masla a pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C, kým jej povrch nezíska zlatistú farbu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.