Tvarohová žemľovka s jablkami a marhuľami
Tvarohová žemľovka s jablkami a marhuľami je skutočným zázrakom, ktorý milujú malí aj veľkí. Sladká dobrota zaručene priláka ku stolu každého, kto má rád ovocné a tradičné domáce jedlá a keď si chcete takéto jedlo pripraviť, teraz v lete je na to ideálny čas. Môžete použiť sezónne ovocie zo záhrady alebo si ho musíte kúpiť. Práve teraz je v najčerstvejšom stave.
Ingrediencie
4 ksjablká
300 gmarhuľový kompót
500 gmäkký tvaroh
4 ksvajcia
4 PLpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
300 mlmlieko
3 PLkrupicový cukor
1 štipkamletá škorica
1 ksbiela veka alebo 6-8 rožkov z predchádzajúceho dňa
50 gmaslo
tuk a strúhanka na zapekaciu fomu
Postup
Jablká olúpeme, zbavíme stredov s jadierkami a dužinu nakrájame na plátky. Marhule umyjeme a necháme odkvapkať. Tvaroh rozmiešame s 2 vajcami a práškovým cukrom a vanilkovým cukrom.
Mlieko zmiešame so zvyšnými vajcami, krupicovým cukrom a škoricou. Veku alebo rožky nakrájame na plátky. Postupne ich namáčame v mliečnej zmesi a ukladáme do vymastenej, strúhankou vysypanej zapekacej nádoby. Plátky pečiva prekladáme marhuľami, ochuteným tvarohom a kúskami jabĺk.
Žemľovku na povrchu obložíme kúskami masla a pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C, kým jej povrch nezíska zlatistú farbu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre