Tvarohové lasagne s ovocím

Tvarohové lasagne s ovocím

Ak sa chystáte robiť lasagne, vyskúšajte ich pripraviť na sladko. Tvarohové lasagne s ovocím sú chutnou a sviežou verziou jedla, ktoré si môžete dopriať ako hlavný chod alebo ako sladkú bodku za náročným dňom. Najlepšie však chutia, kým sú ešte teplé. My sme použili jahody, maliny a blumy, ale môžete si vytvoriť takú ovocnú verziu, ktorá vám bude vyhovovať najviac.

Ingrediencie

  • 300 glasagne

  • soľ

  • mlolej podľa potreby

  • 3 ksvajcia

  • 400 gmäkký tvaroh

  • 150 gkrupicový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 100 gjahody

  • 100 gmaliny

  • 100 gblumy

Postup

  1. Plátky lasagní krátko povaríme v osolenej a vriacej vode. Vyberieme ich a potrieme olejom, aby sa nezlepili k sebe.

  2. Vajcia oddelíme na žĺtky a bielky. Tvaroh zmiešame so žĺtkami, polovicou cukru a vanilkovým cukrom. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na pevný sneh a vmiešame do tvarohu. Jahody, maliny aj blumy očistíme a nakrájame na kúsky.

  3. Na dno zapekacej misy dáme štvrtinu lasagní, potrieme ich švrtinou tvarohovej zmesi a poukladáme jahody. Na ne opäť rozložíme lasagne, potrieme tvarohom a dáme blumy. Na ďalšiu vrstvu lasagní s tvarohom a malinami rozdelíme zvyšné lasagne, ktoré potrieme tvarohom.

  4. Pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 40 minút. Po upečení necháme krátko chladnúť a podávame teplé. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Večera
Bezmäsité jedlá
Dezerty
Cestoviny a pizza
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.