Tvarohové lasagne s ovocím
Ak sa chystáte robiť lasagne, vyskúšajte ich pripraviť na sladko. Tvarohové lasagne s ovocím sú chutnou a sviežou verziou jedla, ktoré si môžete dopriať ako hlavný chod alebo ako sladkú bodku za náročným dňom. Najlepšie však chutia, kým sú ešte teplé. My sme použili jahody, maliny a blumy, ale môžete si vytvoriť takú ovocnú verziu, ktorá vám bude vyhovovať najviac.
Ingrediencie
300 glasagne
soľ
mlolej podľa potreby
3 ksvajcia
400 gmäkký tvaroh
150 gkrupicový cukor
1 balenievanilkový cukor
100 gjahody
100 gmaliny
100 gblumy
Postup
Plátky lasagní krátko povaríme v osolenej a vriacej vode. Vyberieme ich a potrieme olejom, aby sa nezlepili k sebe.
Vajcia oddelíme na žĺtky a bielky. Tvaroh zmiešame so žĺtkami, polovicou cukru a vanilkovým cukrom. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na pevný sneh a vmiešame do tvarohu. Jahody, maliny aj blumy očistíme a nakrájame na kúsky.
Na dno zapekacej misy dáme štvrtinu lasagní, potrieme ich švrtinou tvarohovej zmesi a poukladáme jahody. Na ne opäť rozložíme lasagne, potrieme tvarohom a dáme blumy. Na ďalšiu vrstvu lasagní s tvarohom a malinami rozdelíme zvyšné lasagne, ktoré potrieme tvarohom.
Pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 40 minút. Po upečení necháme krátko chladnúť a podávame teplé. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre