Tvarohové rezy s mandľami
Tvarohové rezy s mandľami znejú ako obľúbená klasika, ale ich prevedenie je o poznanie modernejšie. Milovníci tvarohových dezertov by si nemali nechať ujsť príležitosť tieto rezy ochutnať. Sú lahodné a ľahké aj vďaka krému a bielkovému snehu. Ich sladkosť vyvažuje jemne trpký ríbezľový džem.
Na cesto
500 ghladká múka
65 gpráškový cukor
5 ksžĺtok
250 gmaslo
Na tvarohovú náplň
200 mlmlieko
60 gkrupicový cukor
40 gkukuričný škrob
2 ksžĺtok
250 gmäkký tvaroh
100 gríbezľový džem
Na bielkovú náplň
2 ksbielok
60 gkrupicový cukor
1 PLcitrónová šťava
Na dokončenie
60 gmandľové lupienky
Postup
Múku preosejeme s cukrom. Pridáme žĺtky a na kúsky nakrájané zmäknuté maslo. Všetko spracujeme na pevné cesto a necháme ho v chladničke 30 minút odležať. Potom cesto rozvaľkáme na plát a položíme na plech s rozmermi 20x30 cm vyložený papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút.
Po upečení necháme korpus vychladnúť a prekrojíme ho na dva diely. Mlieko s cukrom a škrobom privedieme k varu a povaríme 2 minúty. Odstavíme a vmiešame žĺtky. Miešame, pokým krém nevychladne. Až potom vmiešame tvaroh.
Jeden diel korpusu potrieme polovicou džemu a krému. Priklopíme druhým korpusom a potrieme zvyšným džemom. Uložíme stuhnúť do chladničky, najlepšie do druhého dňa. Bielky vyšľaháme s cukrom a citrónovou šťavou na tuhý sneh. Rozotrieme ho na povrch stuhnutých rezov a posypeme mandľami. Nakrájame na porcie a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre