Údená krkovička s juhočeskou lepenicou

Údená krkovička s juhočeskou lepenicou

Údená krkovička s juhočeskou lepenicou vzdáva hold tradičnému kulinárskemu umeniu našich západných susedov. Ak ste doteraz nepoznali lepenicu, ide o pomerne lacné a časovo nenáročné jedlo prenášané z generácia na generáciu. Ochutnajte a spoznajte nové jedlo.

Na prípravu mäsa

  • 500 gúdená bravčová krkovička

  • 4 PLmaslo

  • 100 mlsvetlé pivo

  • hladkolistý petržlen (vňať na podávanie)

Na lepenicu

  • 500 gbiela kyslá kapusta

  • 2 kscibuľa

  • 2 PLbravčová masť

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 ČLdrvená rasca

  • 1 kgzemiaky

Postup

  1. Kapustu scedíme a nálev si odložíme. Z kapusty vymačkáme zvyšnú tekutinu a pokrájame ju na hrubo. Cibuľu olúpeme a nakrájame na drobno. V hrnci zohrejeme masť, prisypeme cibuľu a orestujeme do zlatista. Pridáme kapustu, ochutíme soľou a rascou. Podlejeme trochou vody, prikryjeme a dusíme do mäkka asi 30 minút.

  2. Medzitým očistíme zemiaky, nakrájame ich na kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Uvarené precedíme, primiešame k nim kapustu a pučidlom na zemiaky rozmačkáme na hrubšiu kašu a podľa chuti osolíme, okoreníme a podľa chuti doplníme nálev z kapusty. Uchovávame v teple.

  3. Údenú krkovičku nakrájame na 5 mm plátky. V panvici zohrejeme maslo, opečieme na ňom mäso z oboch strán do zlatista. Podlejeme pivom a krátko povaríme. Plátky mäsa podávame s pripravenou lepenicou. Pred podávaním posypeme nahrubo nakrájanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Česká republika
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.