Údené mäso na ružičkovom keli

Údené mäso na ružičkovom keli

Takto si údené mäso na ružičkovom keli vychutnáte skutočne originálne. Mäso je potreté medovo-pivovou marinádou a pripravené s orestovanými ružičkami kelu. Keď k tomu pridáte prílohu z cesta, získate sýte a výdatné jedlo, ktoré rešpektuje tradičné suroviny.

Ingrediencie

  • 600 gúdené mäso

  • 2 PLmed

  • 2 PLkrupicový cukor

  • 250 mlpivo

  • 2 ksklinček

  • 200 gružičkový kel

  • 1 kscibuľa

  • 2 PLmaslo

  • 2 PLhladká múka

  • 150 mlsmotana na varenie

  • 100 mlsuché biele víno

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na prílohové halušky

  • 350 ghladká múka

  • 3 ksvajcia

  • 100 mlmlieko

  • soľ

  • opečená cibuľka k servírovaniu

Postup

  1. Údené mäso dáme do pekáča. V miske zmiešame med, cukor, pivo a klinčeky. Vzniknutou marinádou potrieme mäso a pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C domäkka. Podlejeme vodou a priebežne polievame výpekom a hotové nakrájame na plátky.

  2. Ružičkový kel očistíme a krátko povaríme vo vode. Odložíme na bok. Cibuľu nakrájame najemno a orestujeme na masle, pridáme múku a vzniknutú zásmažku rozmiešame metličkou spolu so smotanou. Potom postupne prilievame biele víno. Omáčku ochutíme soľou a korením. Ružičkový kel orestujeme na panvici a prelejeme omáčkou, prehrejeme. Podávame spolu s údeným mäsom.

  3. Múku zmiešame s vajcami, mliekom a soľou. Cesto prepasírujeme cez sito do vriacej vody, varíme asi 5 minút. Podávame spolu s mäsom, ružičkovým kelom a opečenou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Mäsité jedlá
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.