Údené mäso na ružičkovom keli
Takto si údené mäso na ružičkovom keli vychutnáte skutočne originálne. Mäso je potreté medovo-pivovou marinádou a pripravené s orestovanými ružičkami kelu. Keď k tomu pridáte prílohu z cesta, získate sýte a výdatné jedlo, ktoré rešpektuje tradičné suroviny.
Ingrediencie
600 gúdené mäso
2 PLmed
2 PLkrupicový cukor
250 mlpivo
2 ksklinček
200 gružičkový kel
1 kscibuľa
2 PLmaslo
2 PLhladká múka
150 mlsmotana na varenie
100 mlsuché biele víno
soľ
mleté čierne korenie
Na prílohové halušky
350 ghladká múka
3 ksvajcia
100 mlmlieko
soľ
opečená cibuľka k servírovaniu
Postup
Údené mäso dáme do pekáča. V miske zmiešame med, cukor, pivo a klinčeky. Vzniknutou marinádou potrieme mäso a pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C domäkka. Podlejeme vodou a priebežne polievame výpekom a hotové nakrájame na plátky.
Ružičkový kel očistíme a krátko povaríme vo vode. Odložíme na bok. Cibuľu nakrájame najemno a orestujeme na masle, pridáme múku a vzniknutú zásmažku rozmiešame metličkou spolu so smotanou. Potom postupne prilievame biele víno. Omáčku ochutíme soľou a korením. Ružičkový kel orestujeme na panvici a prelejeme omáčkou, prehrejeme. Podávame spolu s údeným mäsom.
Múku zmiešame s vajcami, mliekom a soľou. Cesto prepasírujeme cez sito do vriacej vody, varíme asi 5 minút. Podávame spolu s mäsom, ružičkovým kelom a opečenou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre