Údený losos s avokádom a smotanovou omáčkou
Údený losos s avokádom a smotanovou omáčkou je jeden z najzaujímavejších šalátov, aké ste kedy mohli ochutnať. Recept je inšpirovaný severskými krajinami, kde je údený lososo veľmi obľúbenou surovinou. S citrusmi získa trochu odľahčenú chuť a hoci my sme použili tymián, pokojne si šalát posypte aj čerstvým kôprom.
Ingrediencie
1 ksšalotka
maslo (menší kúsok)
150 ml33 % šľahačková smotana
čerstvý tymián
100 gkyslá smotana
2 PLocot
soľ a mleté čierne korenie
4 ksvajcia
2 ksavokádo
2 kslimetka
2 kspomaranč
400 gúdený losos
Postup
Šalotku olúpeme, nasekáme na jemno a opečieme na masle. Pridáme smotanu na šľahanie, privedieme k varu, primiešame lístky tymiánu a na miernom ohni zvaríme asi na polovicu. Potom odstavíme, necháme vychladnúť, podľa chuti primiešame kyslú smotanu, pomarančovú šťavu, soľ, korenie a uložíme do chladničky.
V hrnci privedieme k varu vodu, pridáme ocot, soľ a vytvoríme vír. Doprostred neho vyklepneme vajce, krátko povaríme a necháme odkvapkať. Postupne takto pripravíme všetky vajcia.
Avokádo prepolíme, vyberieme kôstku, vykrojíme dužinu a nakrájame ju na plátky. Pokvapkáme limetkovou šťavou. Zvyšnú limetku a pomaranč nakrájame na kúsky.
Plátky lososa rozdelíme na taniere spolu s avokádom, pošírovaným vajcom, prelejeme smotanovou omáčkou a pridáme citrusy, tymián a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre