Údený losos s avokádom a smotanovou omáčkou

Údený losos s avokádom a smotanovou omáčkou

Údený losos s avokádom a smotanovou omáčkou je jeden z najzaujímavejších šalátov, aké ste kedy mohli ochutnať. Recept je inšpirovaný severskými krajinami, kde je údený lososo veľmi obľúbenou surovinou. S citrusmi získa trochu odľahčenú chuť a hoci my sme použili tymián, pokojne si šalát posypte aj čerstvým kôprom.

Ingrediencie

  • 1 ksšalotka

  • maslo (menší kúsok)

  • 150 ml33 % šľahačková smotana

  • čerstvý tymián

  • 100 gkyslá smotana

  • 2 PLocot

  • soľ a mleté čierne korenie

  • 4 ksvajcia

  • 2 ksavokádo

  • 2 kslimetka

  • 2 kspomaranč

  • 400 gúdený losos

Postup

  1. Šalotku olúpeme, nasekáme na jemno a opečieme na masle. Pridáme smotanu na šľahanie, privedieme k varu, primiešame lístky tymiánu a na miernom ohni zvaríme asi na polovicu. Potom odstavíme, necháme vychladnúť, podľa chuti primiešame kyslú smotanu, pomarančovú šťavu, soľ, korenie a uložíme do chladničky.

  2. V hrnci privedieme k varu vodu, pridáme ocot, soľ a vytvoríme vír. Doprostred neho vyklepneme vajce, krátko povaríme a necháme odkvapkať. Postupne takto pripravíme všetky vajcia.

  3. Avokádo prepolíme, vyberieme kôstku, vykrojíme dužinu a nakrájame ju na plátky. Pokvapkáme limetkovou šťavou. Zvyšnú limetku a pomaranč nakrájame na kúsky.

  4. Plátky lososa rozdelíme na taniere spolu s avokádom, pošírovaným vajcom, prelejeme smotanovou omáčkou a pridáme citrusy, tymián a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Šaláty
Večera
Ryby
Omáčky
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.