Vajíčková jogurtová nátierka
Vajíčková jogurtová nátierka pôsobí ako jednoduché a obyčajné jedlo, no spôsob jej servírovania ju zaraďuje medzi žiadané chuťovky. Na oslavu alebo pri akejkoľvek inej špeciálnej príležitosti vám vytvorí zaujímavé jedlo, ktoré bude lákadlom pre všetkých pozvaných. Vďaka jogurtu je trochu odľahčenejšia a bylinky jej zasa dodávajú výraznejšiu a intenzívnejšiu chuť.
Ingrediencie
8 ksvajcia
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
2 strúčikycesnaku
5 PLbiely jogurt
klíčky červenej repy na ozdobenie
čerstvé bylinky na ozdobenie
pečivo k servírovaniu
Postup
Vajcia varíme vo vode asi 9 minút na tvrdo, potom ich schladíme v studenej vode a olúpeme. Polovicu vajec prepolíme, vyberieme žĺtky, dáme ich do misky, pridáme zvyšné vajcia nakrájané na drobno.
Vajíčka osolíme, okoreníme a primiešame prelisovaný cesnak. Vmiešame tiež biely jogurt. Nátierkou naplníme vydlabané polovice vajec a ozdobíme ich klíčkami a bylinkami pre intenzívnejšiu chuť. Podávať môžeme s čerstvým alebo opečeným pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre