Vajíčková jogurtová nátierka

Vajíčková jogurtová nátierka

Vajíčková jogurtová nátierka pôsobí ako jednoduché a obyčajné jedlo, no spôsob jej servírovania ju zaraďuje medzi žiadané chuťovky. Na oslavu alebo pri akejkoľvek inej špeciálnej príležitosti vám vytvorí zaujímavé jedlo, ktoré bude lákadlom pre všetkých pozvaných. Vďaka jogurtu je trochu odľahčenejšia a bylinky jej zasa dodávajú výraznejšiu a intenzívnejšiu chuť.

Ingrediencie

  • 8 ksvajcia

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 2 strúčikycesnaku

  • 5 PLbiely jogurt

  • klíčky červenej repy na ozdobenie

  • čerstvé bylinky na ozdobenie

  • pečivo k servírovaniu

Postup

  1. Vajcia varíme vo vode asi 9 minút na tvrdo, potom ich schladíme v studenej vode a olúpeme. Polovicu vajec prepolíme, vyberieme žĺtky, dáme ich do misky, pridáme zvyšné vajcia nakrájané na drobno.

  2. Vajíčka osolíme, okoreníme a primiešame prelisovaný cesnak. Vmiešame tiež biely jogurt. Nátierkou naplníme vydlabané polovice vajec a ozdobíme ich klíčkami a bylinkami pre intenzívnejšiu chuť. Podávať môžeme s čerstvým alebo opečeným pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Nátierky a dressingy
Chuťovky
Večera
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.