Vajíčková nátierka
Obľúbená stálica medzi nátierkami? Jednoduchá vajíčková nátierka chutí deťom aj dospelým. Raňajky, desiatu alebo rýchlu večeru s ňou vyriešite jednoducho a už za pár minút. Výhodou je, že ju zvládne pripraviť aj začiatočník bez väčších skúseností.
Ingrediencie
6 ksvajcia
1 kscibuľa
200 gmajonéza
2 PLhorčica
čerstvá pažítka
čerstvá petržlenová vňať
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
1 štipkakrupicový cukor
Postup
Vajcia uvaríme natvrdo a necháme ich vychladnúť. Potom ich olúpeme a nahrubo nastrúhame alebo nakrájame. Cibuľu olúpeme a nasekáme najemno.
Všetko preložíme do misy, pridáme majonézu, horčicu, nasekanú pažítku a petržlenovú vňať. Dochutíme soľou, korením a štipkou cukru a dobre premiešame.
Hotovú nátierku necháme odležať, najlepšie cez noc, v chladničke. Podávame s obľúbeným pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre