Valentínske menu: Čokoládový dezert s pistáciami a jahodami

Valentínske menu: Čokoládový dezert s pistáciami a jahodami

Čokoládový dezert s pistáciami a jahodami vyzerá ešte lepšie, keď ho naservírujete do misky v tvare srdca. Kto má rád čokoládu, tento dezert určite ocení už len preto, že je ľahký, nadýchaný a vyniká intenzívnou chuťou. Nechajte sa rozmaznávať a pripravte výnimočnú sladkosť, ktorá bude dokonalou sladkou bodkou za valentínskou večerou.

Ingrediencie

  • 60 ghorká čokoláda

  • 15 gmaslo

  • 1 ksbio vajce

  • 20 gpráškový cukor

  • soľ

  • 40 g33 % vyšľahaná smotana

  • 2 ksjahody

  • 2 ČLolúpané nesolené pistácie

Postup

  1. Čokoládu nalámeme do misky a rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Pridáme zmäknuté maslo a miešame, pokým sa nespojí s čokoládou do hladkej konzistencie.

  2. Vajce rozklepneme a oddelíme žĺtok od bielka Žĺtok s cukrom vyšľaháme do peny. Bielok so štipkou soli vyšľaháme do tuha.

  3. Do čokoládovej hmoty vmiešame žĺtkovú penu. Potom striedavo primiešavame sneh a vyšľahanú smotanu.

  4. Čokoládovú zmes rozdelíme do misiek a necháme stuhnúť. Pred podávaním dezert ozdobíme očistenými, pokrájanými jahodami a nasekanými pistáciami.

  5. NÁŠ TIP: Pokiaľ sa obávate konzumácie surového vajca, žĺtok a bielok (zvlášť) vyšľahajte v horúcom vodnom kúpeli. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
Valentín

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.