Valentínske menu: Čokoládový dezert s pistáciami a jahodami
Čokoládový dezert s pistáciami a jahodami vyzerá ešte lepšie, keď ho naservírujete do misky v tvare srdca. Kto má rád čokoládu, tento dezert určite ocení už len preto, že je ľahký, nadýchaný a vyniká intenzívnou chuťou. Nechajte sa rozmaznávať a pripravte výnimočnú sladkosť, ktorá bude dokonalou sladkou bodkou za valentínskou večerou.
Ingrediencie
60 ghorká čokoláda
15 gmaslo
1 ksbio vajce
20 gpráškový cukor
soľ
40 g33 % vyšľahaná smotana
2 ksjahody
2 ČLolúpané nesolené pistácie
Postup
Čokoládu nalámeme do misky a rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Pridáme zmäknuté maslo a miešame, pokým sa nespojí s čokoládou do hladkej konzistencie.
Vajce rozklepneme a oddelíme žĺtok od bielka Žĺtok s cukrom vyšľaháme do peny. Bielok so štipkou soli vyšľaháme do tuha.
Do čokoládovej hmoty vmiešame žĺtkovú penu. Potom striedavo primiešavame sneh a vyšľahanú smotanu.
Čokoládovú zmes rozdelíme do misiek a necháme stuhnúť. Pred podávaním dezert ozdobíme očistenými, pokrájanými jahodami a nasekanými pistáciami.
NÁŠ TIP: Pokiaľ sa obávate konzumácie surového vajca, žĺtok a bielok (zvlášť) vyšľahajte v horúcom vodnom kúpeli. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre