Valentínske menu: Medové kuracie prsia so šafránovou ryžou
Jednoduché a rýchle jedlo ako medové kuracie prsia so šafránovou ryžou zvládne pripraviť každý aj bez väčších skúseností. Napriek tomu, že je jednoduché, výborne sa hodí k príležitosti osláviť lásku a zamilovanosť. Šafrán sa tradične používal ako afrodiziakum a to nie je jediný dôvod, pre ktorý to bola a aj dnes je mimoriadne cenená korenina.
Na medové kuracie prsia
2 kskuracie prsia s kožou
soľ
2 PLrastlinný olej
1 PLtekutý med
1 PLsvetlá sójová omáčka
drvené farebné korenie
Na šafránovú ryžu
150 gryža
1/2 ksmenšia cibuľa
1 PLhrozienka
1 PLrastlinný olej
1 štipkamletý šafrán
soľ
Postup
Prsia očistíme, osolíme a necháme 30 minút odležať. Potom ich sprudka na panvici na rozohriatom oleji orestujeme z oboch strán. Preložíme ich do pekáča a potrieme medom zmiešaným so sójovou omáčkou a korením. V rúre vyhriatej na 160 °C ich upečieme domäkka.
Ryžu prepláchneme a nasypeme do 220 ml vriacej osolenej vody. Pod pokrievkou ju na veľmi miernom ohni podusíme domäkka.
Olúpanú cibuľu nasekáme najemno. Na panvici s výpekom po kurati ju orestujeme, pridáme hrozienka, šafrán a ešte krátko opečieme. Potom prilejeme asi 100 ml vody a necháme ju pomaly odpariť. Nakoniec primiešame ryžu. Podávame ju k pečenému kuraciemu mäsu a jedlo môžeme doplniť orestovanou zeleninou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre