Valentínske menu: Medové kuracie prsia so šafránovou ryžou

Valentínske menu: Medové kuracie prsia so šafránovou ryžou

Jednoduché a rýchle jedlo ako medové kuracie prsia so šafránovou ryžou zvládne pripraviť každý aj bez väčších skúseností. Napriek tomu, že je jednoduché, výborne sa hodí k príležitosti osláviť lásku a zamilovanosť. Šafrán sa tradične používal ako afrodiziakum a to nie je jediný dôvod, pre ktorý to bola a aj dnes je mimoriadne cenená korenina.

Na medové kuracie prsia

  • 2 kskuracie prsia s kožou

  • soľ

  • 2 PLrastlinný olej

  • 1 PLtekutý med

  • 1 PLsvetlá sójová omáčka

  • drvené farebné korenie

Na šafránovú ryžu

  • 150 gryža

  • 1/2 ksmenšia cibuľa

  • 1 PLhrozienka

  • 1 PLrastlinný olej

  • 1 štipkamletý šafrán

  • soľ

Postup

  1. Prsia očistíme, osolíme a necháme 30 minút odležať. Potom ich sprudka na panvici na rozohriatom oleji orestujeme z oboch strán. Preložíme ich do pekáča a potrieme medom zmiešaným so sójovou omáčkou a korením. V rúre vyhriatej na 160 °C ich upečieme domäkka.

  2. Ryžu prepláchneme a nasypeme do 220 ml vriacej osolenej vody. Pod pokrievkou ju na veľmi miernom ohni podusíme domäkka.

  3. Olúpanú cibuľu nasekáme najemno. Na panvici s výpekom po kurati ju orestujeme, pridáme hrozienka, šafrán a ešte krátko opečieme. Potom prilejeme asi 100 ml vody a necháme ju pomaly odpariť. Nakoniec primiešame ryžu. Podávame ju k pečenému kuraciemu mäsu a jedlo môžeme doplniť orestovanou zeleninou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Večera
Prílohy
Mäsité jedlá
Valentín

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.