Valentínske menu: Pangasius s jahodovým carpacciom
Podľa názvu by pangasius s jahodovým carpacciom mohol znieť ako kulinárske a majstrovské dielo, ale opak je pravdou. Kulinárske dielo to však rozhodne je a je plné chutí. Ale je tak jednoduché, až sa tomu nechce veriť. Ak nemáte veľké skúsenosti s varením, ale chcete sa blysnúť pred svojou polovičkou, toto jedlo bude vstupenkou k úspechu.
Ingrediencie
200 gčerstvé jahody
400 gpangasius filety
2 PLzelené korenie
soľ
2 PLhladká múka
3 PLolivový olej
1 baleniežeruchy
Postup
Jahody opláchneme, necháme odkvapkať a nakrájame ich na tenké plátky. Naukladáme ich po tanieri v tenkej vrstve do tvaru srdca.
Filety z pangasiusa opláchneme a osušíme. Prekrojíme ich na rovnako veľké kusy. Zelené korenie nasekáme nadrobno. Rybu osolíme, posypeme nasekaným korením a ľahko obalíme v hladkej múke.
Na panvici rozpálime olivový olej a filety na ňom sprudka opečieme. Z každej strany asi 2 až 3 minúty. Potom rybu vyberieme a osušíme na papierovej utierke.
Jahody zľahka postriekame olivovým olejom a položíme na ne opečené filety. Žeruchu natrháme a nasypeme na rybu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre