Valentínske menu: Pangasius s jahodovým carpacciom

Valentínske menu: Pangasius s jahodovým carpacciom

Podľa názvu by pangasius s jahodovým carpacciom mohol znieť ako kulinárske a majstrovské dielo, ale opak je pravdou. Kulinárske dielo to však rozhodne je a je plné chutí. Ale je tak jednoduché, až sa tomu nechce veriť. Ak nemáte veľké skúsenosti s varením, ale chcete sa blysnúť pred svojou polovičkou, toto jedlo bude vstupenkou k úspechu.

Ingrediencie

  • 200 gčerstvé jahody

  • 400 gpangasius filety

  • 2 PLzelené korenie

  • soľ

  • 2 PLhladká múka

  • 3 PLolivový olej

  • 1 baleniežeruchy

Postup

  1. Jahody opláchneme, necháme odkvapkať a nakrájame ich na tenké plátky. Naukladáme ich po tanieri v tenkej vrstve do tvaru srdca.

  2. Filety z pangasiusa opláchneme a osušíme. Prekrojíme ich na rovnako veľké kusy. Zelené korenie nasekáme nadrobno. Rybu osolíme, posypeme nasekaným korením a ľahko obalíme v hladkej múke.

  3. Na panvici rozpálime olivový olej a filety na ňom sprudka opečieme. Z každej strany asi 2 až 3 minúty. Potom rybu vyberieme a osušíme na papierovej utierke.

  4. Jahody zľahka postriekame olivovým olejom a položíme na ne opečené filety. Žeruchu natrháme a nasypeme na rybu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Ryby
Valentín

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.