Valentínske menu: Red velvet torta

Valentínske menu: Red velvet torta

Dezert na špeciálnu príležitosť alebo red velvet cake je preslávený po celom svete a získal si srdce mnohých fanúšikov sladkých chutí. Toto nie je dezert pre začiatočníkov cukrárov, tak na to myslite, predtým, než sa pustíte do prípravy. Veríme však, že s niekým skúsenejším alebo aspoň s jeho radami, sa do jeho prípravy môžete smelo pustiť. Učaruje vám farbou aj chuťou.

Na korpus

  • maslo na vymazanie formy

  • hrubá múka na vysypanie formy

  • 250 ghladká múka

  • 1 ČLkakao

  • 1 štipkasoľ

  • 110 gzmäknuté maslo

  • 200 gkrupicový cukor

  • 2 ksvajcia

  • 1 ČLvanilkový extrakt

  • 240 mlcmar

  • 1 ČLčervené gelové potravinárske farbivo

  • 1 a 1/2 ČLvínny ocot

  • 1 ČLjedlá sóda

Na krém

  • 200 gsmotanový krémový syr

  • 200 gmascarpone

  • 100 gpráškový cukor

  • 1 ČLvanilkový extrakt

  • 200 ml40 % smotana na šľahanie

  • ovocie na ozdobenie

Postup

  1. Dno formy v tvare srdca vystelieme papierom na pečenie, boky vymažeme maslom a vysypeme múkou.

  2. Preosiatu múku zmiešame s kakaom a soľou. V inej mise vyšľaháme do peny maslo s cukrom, postupne pridáme vajcia a extrakt.

  3. V cmare rozmiešame farbivo a potom do maslovej peny postupne zašľahávame múčnu zmes a cmar. Ocot premiešame so sódou a ihneď primiešame do cesta, nalejeme do formy a pečieme v predhriatej rúre pri 175 °C asi 45 minút. Korpus necháme chladnúť vo forme 10 minút. Vyklopíme a necháme vychladnúť na mriežke. Potom ho nožom zarovnáme a vodorovne prekrojíme na 2 časti.

  4. Smotanový syr premiešame s mascarpone a prešľaháme s cukrom a extraktom. Smotanu vyšľaháme dotuha, v niekoľkých dávkach ručne vmiešame do pripraveného krému a cukrárskym vreckom nastriekame na spodný korpus. Prikryjeme druhým korpusom a opäť nanesieme krém. Povrch ozdobíme ovocím a uložíme stuhnúť do chladničky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Dezerty
Valentín

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.