Valentínske menu: Red velvet torta
Dezert na špeciálnu príležitosť alebo red velvet cake je preslávený po celom svete a získal si srdce mnohých fanúšikov sladkých chutí. Toto nie je dezert pre začiatočníkov cukrárov, tak na to myslite, predtým, než sa pustíte do prípravy. Veríme však, že s niekým skúsenejším alebo aspoň s jeho radami, sa do jeho prípravy môžete smelo pustiť. Učaruje vám farbou aj chuťou.
Na korpus
maslo na vymazanie formy
hrubá múka na vysypanie formy
250 ghladká múka
1 ČLkakao
1 štipkasoľ
110 gzmäknuté maslo
200 gkrupicový cukor
2 ksvajcia
1 ČLvanilkový extrakt
240 mlcmar
1 ČLčervené gelové potravinárske farbivo
1 a 1/2 ČLvínny ocot
1 ČLjedlá sóda
Na krém
200 gsmotanový krémový syr
200 gmascarpone
100 gpráškový cukor
1 ČLvanilkový extrakt
200 ml40 % smotana na šľahanie
ovocie na ozdobenie
Postup
Dno formy v tvare srdca vystelieme papierom na pečenie, boky vymažeme maslom a vysypeme múkou.
Preosiatu múku zmiešame s kakaom a soľou. V inej mise vyšľaháme do peny maslo s cukrom, postupne pridáme vajcia a extrakt.
V cmare rozmiešame farbivo a potom do maslovej peny postupne zašľahávame múčnu zmes a cmar. Ocot premiešame so sódou a ihneď primiešame do cesta, nalejeme do formy a pečieme v predhriatej rúre pri 175 °C asi 45 minút. Korpus necháme chladnúť vo forme 10 minút. Vyklopíme a necháme vychladnúť na mriežke. Potom ho nožom zarovnáme a vodorovne prekrojíme na 2 časti.
Smotanový syr premiešame s mascarpone a prešľaháme s cukrom a extraktom. Smotanu vyšľaháme dotuha, v niekoľkých dávkach ručne vmiešame do pripraveného krému a cukrárskym vreckom nastriekame na spodný korpus. Prikryjeme druhým korpusom a opäť nanesieme krém. Povrch ozdobíme ovocím a uložíme stuhnúť do chladničky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre