Valentínske menu: Tatarák z červenej repy ako predjedlo
Tatarák z červenej repy je skvelým predjedlom hodným valentínskej večere. Ľahké a zdravé jedlo naštartuje chuťové poháriky a dokonale ladí vo farbách lásky. Pridajte k nemu tvarohový chren a získate luxusnú kombináciu chutí.
Ingrediencie
250 gčervená repa
soľ
mleté čierne korenie
1/2 ČLpráškový cukor
60 gnajemno nastrúhaný chren
1 kscitrónová kôra z 1 bio citrónu
150 gmäkký tvaroh
2 PLkyslá smotana
2 ksreďkvičky
olivový olej na pokvapkanie
1 balenievýhonkov žeruchy
čerstvá rukola na ozdobenie
Postup
Repu dôkladne umyjeme a zabalíme do alobalu. Celý balíček dáme na plech a pečieme v predhriatej rúre na 200 °C asi 60 minút (podľa veľkosti hláv repy). Repu vyberieme z alobalu a necháme ju vychladnúť. Potom ju olúpeme, nastrúhame nahrubo a ochutíme soľou, korením, cukrom, dvomi tretinami chrenu a citrónovou kôrou.
V menšej miske zmiešame mäkký tvaroh s kyslou smotanou a zvyšným chrenom. Krém ochutíme soľou a korením a tretinu vmiešame do repnej zmesi.
Na každý tanierik položíme postupne guľatú formičku a naplníme ju repnou zmesou. Potom formičku odstránime a tatarák ozdobíme zvyšným tvarohovo-repovým krémom. Reďkvičky očistíme a nakrájame najemno. Pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a rozprestrieme okolo tatarákov na tanieriky. Pridáme žeruchu a jedlo nakoniec doplníme lístkami rukoly. Podávame napríklad s opečenými plátkami bagety. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre