Valentínske menu: Tatarák z červenej repy ako predjedlo

Valentínske menu: Tatarák z červenej repy ako predjedlo

Tatarák z červenej repy je skvelým predjedlom hodným valentínskej večere. Ľahké a zdravé jedlo naštartuje chuťové poháriky a dokonale ladí vo farbách lásky. Pridajte k nemu tvarohový chren a získate luxusnú kombináciu chutí.

Ingrediencie

  • 250 gčervená repa

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1/2 ČLpráškový cukor

  • 60 gnajemno nastrúhaný chren

  • 1 kscitrónová kôra z 1 bio citrónu

  • 150 gmäkký tvaroh

  • 2 PLkyslá smotana

  • 2 ksreďkvičky

  • olivový olej na pokvapkanie

  • 1 balenievýhonkov žeruchy

  • čerstvá rukola na ozdobenie

Postup

  1. Repu dôkladne umyjeme a zabalíme do alobalu. Celý balíček dáme na plech a pečieme v predhriatej rúre na 200 °C asi 60 minút (podľa veľkosti hláv repy). Repu vyberieme z alobalu a necháme ju vychladnúť. Potom ju olúpeme, nastrúhame nahrubo a ochutíme soľou, korením, cukrom, dvomi tretinami chrenu a citrónovou kôrou.

  2. V menšej miske zmiešame mäkký tvaroh s kyslou smotanou a zvyšným chrenom. Krém ochutíme soľou a korením a tretinu vmiešame do repnej zmesi.

  3. Na každý tanierik položíme postupne guľatú formičku a naplníme ju repnou zmesou. Potom formičku odstránime a tatarák ozdobíme zvyšným tvarohovo-repovým krémom. Reďkvičky očistíme a nakrájame najemno. Pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a rozprestrieme okolo tatarákov na tanieriky. Pridáme žeruchu a jedlo nakoniec doplníme lístkami rukoly. Podávame napríklad s opečenými plátkami bagety. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Chuťovky
Prílohy
Večera
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
Valentín

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.