Vanilková torta Mačička
Vanilková torta Mačička je ideálna na každú detskú oslavu. Poteší dievčatá aj chlapcov, pretože jej farby sa dajú meniť podľa potreby a sezóny. Skvelé vanilkové cesto a jemný vanilkový krém sú vhodnou kombináciou pre všetkých maškrtníkov. Je vhodné upiecť a ozdobiť ju deň vopred, aby bola dokonale stuhnutá a držala svoj tvar.
Na tortový korpus
tuk na vymazanie foriem
200 gzmäknuté maslo
200 gkrupicový cukor
4 ksvajcia
2 ČLvanilkový extrakt
200 ghladká múka
2 ČLkypriaci prášok do pečiva
2 PLmlieko
Na vanilkový krém
150 g(z cca 5 vajec) bielky
250 gkrupicový cukor
340 gzmäknuté maslo
1 ČLvanilkový extrakt
potravinárske farbivo
(poťahovacia hmota) fondán
Postup
Dve guľaté formy na torty s priemerom 20 cm vymažeme tukom a vystelieme papierom na pečenie. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Po jednom zašľaháme vajcia a vanilkový extrakt. Vmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a primiešame mlieko. Cesto nalejeme do foriem a pečieme pri 175 °C asi 30 minút. Necháme celkom vychladnúť.
Bielky s cukrom zahrievame nad vodným kúpeľom, miešame, pokým sa cukor nerozpustí pri približne 70 °C. Preložíme do misy a vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridávame maslo a nakoniec vanilkový extrakt. Krém rozdelíme na časti a zafarbíme ich. Podľa potreby zafarbíme fondán.
Korpusy prekrojíme, potrieme krémom a položíme na seba. Celú tortu potrieme krémom a uhladíme. Zdobíme fondánom a krémom pomocou cukrárskeho vrecka. Z fondánu vytvoríme aj tváričku. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre