Veganské bolognese so šošovicou

Veganské bolognese so šošovicou

Veganské bolognese so šošovicou si pripravíte raz a určite to nebude posledný raz. Ak radi experimentujete a skúšate nové recepty s neznámymi kombináciami ingrediencií, toto bude vaša najbližšia výzva v kuchyni. Cestoviny s omáčkou plnou zeleniny sú doplnené o bielkoviny zo šošovice a spoločne s ostatnými prísadami poskytujú všetky dôležité výživné látky. Vyskúšajte bezmäsitý recept, ani nezistíte, že tam nie je.

Ingrediencie

  • 15 gsušené hríby

  • 2 PLolivový olej

  • 1 ksšalotka

  • 1 ksmenší zeler

  • 1 ksstredne veľká mrkva

  • 3 strúčikynasekaného cesnaku

  • 1/2 ČLúdená mletá paprika

  • 1 ksbobkový list

  • 2 ČLčerstvý tymián (nasekané lístky)

  • 2 PLparadajkový pretlak

  • 1 plechovkašošovica (scedená a prepláchnutá)

  • morská soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 hrnčekomáčka marinara

  • 2 ČLsójová omáčka

  • 1 PLbalzamikový ocot

  • 300 gsuché cestoviny rigatoni

  • nasekaná čerstvá petržlenová vňať k podávaniu

Postup

  1. Sušené huby zalejeme 100 ml vriacej vody a necháme 30 minút odstáť. Zlejeme a vodu si uchovávame. Na panvici nahrejeme olej, pridáme nasekanú šalotku a nakrájaný zeler s mrkvou. Restujeme asi 10 minút do zlatista.

  2. Do panvice pridáme cesnak, údenú papriku, bobkový list a tymián, restujeme asi minútu, ďalej pridáme pretlak, primiešame odkvapkanú šošovicu a nakrájané, namočené huby. Osolíme, okoreníme, primiešame omáčku marinara a vodu z húb. Všetko privedieme k varu a varíme za občasného miešania asi 10 minút. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.

  3. Zmes na panvici ochutíme sójovou omáčkou a octom, bobkový list odstránime. Omáčku prehrievame na miernom ohni a primiešame uvarené cestoviny. Varíme 3 minúty a pri podávaní posypeme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
Cestoviny a pizza
Omáčky
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.