Veganské bolognese so šošovicou
Veganské bolognese so šošovicou si pripravíte raz a určite to nebude posledný raz. Ak radi experimentujete a skúšate nové recepty s neznámymi kombináciami ingrediencií, toto bude vaša najbližšia výzva v kuchyni. Cestoviny s omáčkou plnou zeleniny sú doplnené o bielkoviny zo šošovice a spoločne s ostatnými prísadami poskytujú všetky dôležité výživné látky. Vyskúšajte bezmäsitý recept, ani nezistíte, že tam nie je.
Ingrediencie
15 gsušené hríby
2 PLolivový olej
1 ksšalotka
1 ksmenší zeler
1 ksstredne veľká mrkva
3 strúčikynasekaného cesnaku
1/2 ČLúdená mletá paprika
1 ksbobkový list
2 ČLčerstvý tymián (nasekané lístky)
2 PLparadajkový pretlak
1 plechovkašošovica (scedená a prepláchnutá)
morská soľ
mleté čierne korenie
2 hrnčekomáčka marinara
2 ČLsójová omáčka
1 PLbalzamikový ocot
300 gsuché cestoviny rigatoni
nasekaná čerstvá petržlenová vňať k podávaniu
Postup
Sušené huby zalejeme 100 ml vriacej vody a necháme 30 minút odstáť. Zlejeme a vodu si uchovávame. Na panvici nahrejeme olej, pridáme nasekanú šalotku a nakrájaný zeler s mrkvou. Restujeme asi 10 minút do zlatista.
Do panvice pridáme cesnak, údenú papriku, bobkový list a tymián, restujeme asi minútu, ďalej pridáme pretlak, primiešame odkvapkanú šošovicu a nakrájané, namočené huby. Osolíme, okoreníme, primiešame omáčku marinara a vodu z húb. Všetko privedieme k varu a varíme za občasného miešania asi 10 minút. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
Zmes na panvici ochutíme sójovou omáčkou a octom, bobkový list odstránime. Omáčku prehrievame na miernom ohni a primiešame uvarené cestoviny. Varíme 3 minúty a pri podávaní posypeme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre