Veganský perníkovo-jablkový koláč

Veganský perníkovo-jablkový koláč

Veganský perníkovo-jablkový koláč poblázni vaše chuťové poháriky a určite nebudete veriť, že v ňom nie je ani jedno vajce. Ak vajcia nemôžete konzumovať alebo chcete vyskúšať zdravšie a modernejšie recepty, určite si upečte tento koláč, ktorý vonia ako vianočný perníček.

Ingrediencie

  • 80 gtekvicová múka (možno nahradiť tapiokovou, cícerovou alebo ryžovou múkou)

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • 70 gmleté ovsené vločky

  • 50 gvlašské orechy mleté

  • 1 ČLperníkové korenie

  • 1 ČLmletá škorica

  • 2 ksbanán

  • 150 mlmandľové mlieko

  • 3 PLkokosový olej

  • 300 gočistené jablká

Na polevu

  • 50 ghorká čokoláda

  • glyofilizované jahody

Postup

  1. Múku dobre premiešame s kypriacim práškom, ovsenými vločkami, orechmi a perníkovým korením. Banány olúpeme a vidličkou roztlačíme na kašu. Zmiešame s mandľovým mliekom, olejom a na hrubo nastrúhanými jablkami.

  2. Do tekutej zmesi vmiešame sypkú zmes a premiešame. Hotové cesto rozotrieme do pekáča s rozmerom 22x22 cm, vystlaného papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 40 minút.

  3. Po upečení necháme vychladnúť v pekáčiku a potom vyklopíme. Papier odstránime a koláč nakrájame na rezy. Čokoládu rozpustíme a rezy ozdobíme. Nakoniec pridáme aj lyofilizované jahody. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Zákusky
Tip redakcie
Koláče
Zdravé recepty
Dezerty
Bezlaktózové jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.