Veganský perníkovo-jablkový koláč
Veganský perníkovo-jablkový koláč poblázni vaše chuťové poháriky a určite nebudete veriť, že v ňom nie je ani jedno vajce. Ak vajcia nemôžete konzumovať alebo chcete vyskúšať zdravšie a modernejšie recepty, určite si upečte tento koláč, ktorý vonia ako vianočný perníček.
Ingrediencie
80 gtekvicová múka (možno nahradiť tapiokovou, cícerovou alebo ryžovou múkou)
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
70 gmleté ovsené vločky
50 gvlašské orechy mleté
1 ČLperníkové korenie
1 ČLmletá škorica
2 ksbanán
150 mlmandľové mlieko
3 PLkokosový olej
300 gočistené jablká
Na polevu
50 ghorká čokoláda
glyofilizované jahody
Postup
Múku dobre premiešame s kypriacim práškom, ovsenými vločkami, orechmi a perníkovým korením. Banány olúpeme a vidličkou roztlačíme na kašu. Zmiešame s mandľovým mliekom, olejom a na hrubo nastrúhanými jablkami.
Do tekutej zmesi vmiešame sypkú zmes a premiešame. Hotové cesto rozotrieme do pekáča s rozmerom 22x22 cm, vystlaného papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 40 minút.
Po upečení necháme vychladnúť v pekáčiku a potom vyklopíme. Papier odstránime a koláč nakrájame na rezy. Čokoládu rozpustíme a rezy ozdobíme. Nakoniec pridáme aj lyofilizované jahody. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre