Veganský tekvicový chlebíček
Ako často pečiete sladké maškrty bez použitia vajíčok? Ak si chcete takýto recept vyskúšať, veganský tekvicový chlebíček je nielen bez vajec, ale aj bez akýchkoľvek živočíšnych produktov. Je sladký, voňavý, mäkký, korenistý a chutí vynikajúco. Možno je na pohľad jednoduchý, ale zaujme naozaj každého.
Na cesto
1 ksmalá tekvica
125 golej
150 mlmandľový nápoj
1 PLjablčný ocot
1 ksbio citrón
2 PLjavorový sirup
100 ghladká múka
2 ČLkypriaci prášok
1 ČL(zmes) mletý badián klinček a kardamóm
rastlinný tuk na vymazanie formy
polohrubá múka na vysypanie formy
Na polevu a dokončenie
50 mlmandľový nápoj
150 gpráškový cukor
3 ksčerstvé figy na ozdobenie
Postup
Tekvicu olúpeme, odstránime semienka. Nakrájame ju na kúsky, ktoré vložíme do pekáča a prikryjeme alobalom. Dáme piecť pri 200 °C asi na 30 minút. Necháme vychladnúť a potom rozmixujeme ponorným mixérom.
Olej zmiešame s mandľovým nápojom, octom, nastrúhanou kôrou i šťavou z citróna a s javorovým sirupom. Múku preosejeme s kypriacim práškom a zmiešame s korením. Do tekutej zmesi vmiešame 200 g tekvicového pyré a nakoniec aj múku.
Cesto urovnáme do chlebíčkovej formy vymazanej tukom a vysypané polohrubou múkou. Pečieme pri 150 °C asi 50 minút. Necháme krátko vychladnúť vo forme a vyklopíme.
Z mandľového nápoja a cukru vymiešame hladkú polevu. Potrieme ňou vychladnutý chlebíček, necháme polevu zaschnúť. Ozdobíme figami nakrájanými na osminky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre