Veganský tekvicový chlebíček

Veganský tekvicový chlebíček

Ako často pečiete sladké maškrty bez použitia vajíčok? Ak si chcete takýto recept vyskúšať, veganský tekvicový chlebíček je nielen bez vajec, ale aj bez akýchkoľvek živočíšnych produktov. Je sladký, voňavý, mäkký, korenistý a chutí vynikajúco. Možno je na pohľad jednoduchý, ale zaujme naozaj každého.

Na cesto

  • 1 ksmalá tekvica

  • 125 golej

  • 150 mlmandľový nápoj

  • 1 PLjablčný ocot

  • 1 ksbio citrón

  • 2 PLjavorový sirup

  • 100 ghladká múka

  • 2 ČLkypriaci prášok

  • 1 ČL(zmes) mletý badián klinček a kardamóm

  • rastlinný tuk na vymazanie formy

  • polohrubá múka na vysypanie formy

Na polevu a dokončenie

  • 50 mlmandľový nápoj

  • 150 gpráškový cukor

  • 3 ksčerstvé figy na ozdobenie

Postup

  1. Tekvicu olúpeme, odstránime semienka. Nakrájame ju na kúsky, ktoré vložíme do pekáča a prikryjeme alobalom. Dáme piecť pri 200 °C asi na 30 minút. Necháme vychladnúť a potom rozmixujeme ponorným mixérom.

  2. Olej zmiešame s mandľovým nápojom, octom, nastrúhanou kôrou i šťavou z citróna a s javorovým sirupom. Múku preosejeme s kypriacim práškom a zmiešame s korením. Do tekutej zmesi vmiešame 200 g tekvicového pyré a nakoniec aj múku.

  3. Cesto urovnáme do chlebíčkovej formy vymazanej tukom a vysypané polohrubou múkou. Pečieme pri 150 °C asi 50 minút. Necháme krátko vychladnúť vo forme a vyklopíme.

  4. Z mandľového nápoja a cukru vymiešame hladkú polevu. Potrieme ňou vychladnutý chlebíček, necháme polevu zaschnúť. Ozdobíme figami nakrájanými na osminky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Raňajky
Tip redakcie
Dezerty
Koláče
Zdravé recepty
Bezlaktózové jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.