Vege burger s červenou repou
Nielen vegetariáni budú nadšení receptom na vege burger s červenou repou. Možno to bude vaša prvá skúsenosť s bezmäsitým burgrom, ale nenechajte sa odradiť predsudkami. Vynikajúce a zdravé jedlo sa dá vytvoriť aj ako protipól nezdravého fast food. Pustite sa do prípravy, čo najskôr.
Na burger
400 gčervená repa
1 PLolivový olej
150 gvarená quinoa
1 ksvajce
1 ksnakrájaná cibuľa
2 strúčikyprelisovaného cesnaku
2 PLcelozrnná strúhanka
2 PLľanové semienka
1 ČLkokosový olej
2 ČLcitrónová šťava
1/4 ČLchilli vločky
1 ČLhimalájska soľ
Na hranolky
2 ksbataty
1 ČLolivový olej
1 PLkukuričná múka
Na dresing
1 ksavokádo
2 PLtahini pasta
3 PLlimetková šťava
1 strúčikcesnaku
1/4 ČLhimalájska soľ
Na dokončenie
4 ksžemľa na burger
1 zväzokčerstvá petržlenová vňať
Postup
Rúru predhrejeme na 175 °C. Na kocky nakrájanú a olúpanú červenú repu potrieme olivovým olejom a pečieme ju asi 30 minút. Potom ju vychladnutú roztlačíme a zmiešame s ostatnými surovinami a tvarujeme burgery.
Burgery preložíme na vymazaný plech a pečieme ich 15 minút z každej strany pri 175 °C.
Sladké zemiaky nakrájame na hranolky, potrieme ich olivovým olejom, posypeme kukuričnou múkou a pečieme 25 až 30 minút. Na dresing rozmixujeme všetky suroviny do hladka.
Žemle prekrojíme, potrieme dresingom, pridáme burgre a hranolky, prelejeme ďalšou porciou dresingu a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre