Veľkonočná plnka ako závin

Veľkonočná plnka ako závin

Veľkonočná plnka ako závin je pravým sviatočným potešením pre všetkých, ktorí majú radi tradičné chute a najmä tie pripravené na slano. Vyskúšajte netradičné prevedenie plnky z rožkov, údeného mäsa, špenátu, syra a vajíčok a uvidíte, že si budete oblizovať prsty.

Ingrediencie

  • 4 ksstaršie rožky

  • 100 mlmlieko

  • 200 gvarené údené mäso

  • 40 gmaslo

  • 100 glistový špenát

  • 4 ksvajce

  • 2 strúčikycesnaku

  • 50 gparmezán

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 400 glístkové cesto

  • 1 ksvajce na potretie

Postup

  1. Rožky nakrájame na kocky, vložíme ich do misy, zalejeme mliekom a necháme zvlhčiť.

  2. Údené mäso nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme maslo a mäso na ňom orestujeme. Keď trochu ochladne, pridáme do misy s rožkami.

  3. Špenát sparíme vriacou vodou a necháme odkvapkať. Potom ho nasekáme. Dve vajcia uvaríme natvrdo. Keď trochu ochladnú, olúpeme ich a nasekáme.

  4. Do misy s rožkami a mäsom pridáme špenát, petržlenovú vňať, žĺtky zo zvyšných surových vajec, prelisovaný cesnak, nastrúhaný syr, nasekané varené vajcia a sneh ho zvyšných bielkov. Všetko osolíme, okoreníme a premiešame.

  5. Cesto rozvaľkáme na tenký obdĺžnik a rozotrieme pripravenú náplň. Okraje cesta čiastočne preložíme cez náplň a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom. Potom všetko zavinieme do závinu.

  6. Závin prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ho vajíčkom a popicháme vidličkou. V rúre pri 200 °C pečieme asi 40 minút. Podávame s kyslou smotanou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Prílohy
Mäsité jedlá
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.