Veľkonočná plnka ako závin
Veľkonočná plnka ako závin je pravým sviatočným potešením pre všetkých, ktorí majú radi tradičné chute a najmä tie pripravené na slano. Vyskúšajte netradičné prevedenie plnky z rožkov, údeného mäsa, špenátu, syra a vajíčok a uvidíte, že si budete oblizovať prsty.
Ingrediencie
4 ksstaršie rožky
100 mlmlieko
200 gvarené údené mäso
40 gmaslo
100 glistový špenát
4 ksvajce
2 strúčikycesnaku
50 gparmezán
soľ
mleté čierne korenie
400 glístkové cesto
1 ksvajce na potretie
Postup
Rožky nakrájame na kocky, vložíme ich do misy, zalejeme mliekom a necháme zvlhčiť.
Údené mäso nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme maslo a mäso na ňom orestujeme. Keď trochu ochladne, pridáme do misy s rožkami.
Špenát sparíme vriacou vodou a necháme odkvapkať. Potom ho nasekáme. Dve vajcia uvaríme natvrdo. Keď trochu ochladnú, olúpeme ich a nasekáme.
Do misy s rožkami a mäsom pridáme špenát, petržlenovú vňať, žĺtky zo zvyšných surových vajec, prelisovaný cesnak, nastrúhaný syr, nasekané varené vajcia a sneh ho zvyšných bielkov. Všetko osolíme, okoreníme a premiešame.
Cesto rozvaľkáme na tenký obdĺžnik a rozotrieme pripravenú náplň. Okraje cesta čiastočne preložíme cez náplň a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom. Potom všetko zavinieme do závinu.
Závin prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ho vajíčkom a popicháme vidličkou. V rúre pri 200 °C pečieme asi 40 minút. Podávame s kyslou smotanou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre