Veľkonočná plnka s vajíčkami
Efektná veľkonočná plnka s vajíčkami vás presvedčí naozaj lahodnou chuťou. A keď plnku rozkrojíte, môžete obdivovať jej štruktúru a farby. Takto chutí kúzlo Veľkej noci.
Ingrediencie
- 300 gúdené mäso 
- soľ podľa chuti 
- 10 ksprepeličie vajcia 
- 3 ksrožky 
- 200 mlhovädzí vývar 
- 8 vetvičiekhladkolistý petržlen 
- 2 hrsťlisty čerstvá žihľava 
- 10 gčerstvá pažítka 
- 6 ksvajcia 
- mleté čierne korenie podľa chuti 
- 1 štipkamuškátový oriešok 
- maslo na vymastenie formy 
Postup
- Mäso uvaríme v osolenej vode pod pokrievkou do mäkka, asi 90 minút. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť. Studené nakrájame na kocky a preložíme do misy. 
- Prepeličie vajíčka uvaríme na tvrdo. Dáme ich do osolenej, vriacej vody a potom ih varíme asi 2 minúty. Po uvarení vychladíme a olúpeme. 
- Rožky nakrájame na kocky a pridáme k mäsu. Potom všetko pokropíme mäsovým vývarom. Bylinky nasekáme na väčšie kúsky. 
- Z vajec oddelíme žĺtky a bielky. Žĺtky pridáme do misy a z bielkom ušľaháme tuhý sneh. Potom ochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a premiešame. 
- Formu vymažeme maslom a do polovice naplníme plnkou. Na to pridáme uvarené vajíčka a položíme zvyšok plnky. 
- Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 30 minút. Podávame ozdobené čerstvými bylinkami. Dobrú chuť! 
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre