Veľkonočná plnka s vajíčkami
Efektná veľkonočná plnka s vajíčkami vás presvedčí naozaj lahodnou chuťou. A keď plnku rozkrojíte, môžete obdivovať jej štruktúru a farby. Takto chutí kúzlo Veľkej noci.
Ingrediencie
300 gúdené mäso
soľ podľa chuti
10 ksprepeličie vajcia
3 ksrožky
200 mlhovädzí vývar
8 vetvičiekhladkolistý petržlen
2 hrsťlisty čerstvá žihľava
10 gčerstvá pažítka
6 ksvajcia
mleté čierne korenie podľa chuti
1 štipkamuškátový oriešok
maslo na vymastenie formy
Postup
Mäso uvaríme v osolenej vode pod pokrievkou do mäkka, asi 90 minút. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť. Studené nakrájame na kocky a preložíme do misy.
Prepeličie vajíčka uvaríme na tvrdo. Dáme ich do osolenej, vriacej vody a potom ih varíme asi 2 minúty. Po uvarení vychladíme a olúpeme.
Rožky nakrájame na kocky a pridáme k mäsu. Potom všetko pokropíme mäsovým vývarom. Bylinky nasekáme na väčšie kúsky.
Z vajec oddelíme žĺtky a bielky. Žĺtky pridáme do misy a z bielkom ušľaháme tuhý sneh. Potom ochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a premiešame.
Formu vymažeme maslom a do polovice naplníme plnkou. Na to pridáme uvarené vajíčka a položíme zvyšok plnky.
Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 30 minút. Podávame ozdobené čerstvými bylinkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre