Veľkonočná plnka s vajíčkami

Veľkonočná plnka s vajíčkami

Efektná veľkonočná plnka s vajíčkami vás presvedčí naozaj lahodnou chuťou. A keď plnku rozkrojíte, môžete obdivovať jej štruktúru a farby. Takto chutí kúzlo Veľkej noci.

Ingrediencie

  • 300 gúdené mäso

  • soľ podľa chuti

  • 10 ksprepeličie vajcia

  • 3 ksrožky

  • 200 mlhovädzí vývar

  • 8 vetvičiekhladkolistý petržlen

  • 2 hrsťlisty čerstvá žihľava

  • 10 gčerstvá pažítka

  • 6 ksvajcia

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 1 štipkamuškátový oriešok

  • maslo na vymastenie formy

Postup

  1. Mäso uvaríme v osolenej vode pod pokrievkou do mäkka, asi 90 minút. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť. Studené nakrájame na kocky a preložíme do misy.

  2. Prepeličie vajíčka uvaríme na tvrdo. Dáme ich do osolenej, vriacej vody a potom ih varíme asi 2 minúty. Po uvarení vychladíme a olúpeme.

  3. Rožky nakrájame na kocky a pridáme k mäsu. Potom všetko pokropíme mäsovým vývarom. Bylinky nasekáme na väčšie kúsky.

  4. Z vajec oddelíme žĺtky a bielky. Žĺtky pridáme do misy a z bielkom ušľaháme tuhý sneh. Potom ochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a premiešame.

  5. Formu vymažeme maslom a do polovice naplníme plnkou. Na to pridáme uvarené vajíčka a položíme zvyšok plnky.

  6. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 30 minút. Podávame ozdobené čerstvými bylinkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Mäsité jedlá
Slovensko
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.