Veľkonočná vajíčková tlačenka
Vajíčka a Veľká noc – to je nerozlučná dvojica. Ako ozdoba aj ako chutná surovina sa počas sviatkov objavia v mnohých podobách. Vychutnajte si veľkonočnú vaječnú tlačenku, ktorá vás príjemne schladí, pretože potrebuje tuhnúť v chladničke. Nájdete v nej všetky obľúbené prísady, ako kúsky zeleniny, vajíčok, mäkkej salámy, majonézu a samozrejme koreniny na doladenie chutí.
Rozpis na 12 porcií (cca 24 plátkov)
1 balenie(cca 330 g) sterilizovaná zelenina v sladkokyslom náleve
1 balenieželatína na vajíčkovú tlačenku a aspik
5 ksvajcia uvarené natvrdo
100 gmäkká saláma
150 gmajonéza
1/2 ČLsoľ
1 štipkamleté čierne korenie
Postup
Sterilizovanú zeleninu precedíme a nálev prípadne dolejeme vodou tak, aby sme získali objem 200 ml. Tekutinu vlejeme do hrnca, pridáme želatínu a miešame, pokým sa nerozpustí. Potom necháme ešte 10 minút napučať.
Napučanú želatínu za stáleho miešania potom zahrievame na miernom plameni, pokým sa celkom nerozpustí. Potom odstavíme z ohňa a necháme krátko ochladnúť.
Odkvapkanú zeleninu, vajcia a salámu nakrájame na kocky, zmiešame s majonézou, soľou a korením. Zmes prelejeme mierny vychladnutým želatínovým nálevom a dôkladne premiešame.
Formu na srnčí chrbát s rozmermi 26x10 cm vystelieme potravinovou fóliou a naplníme pripravenou hmotou. Necháme zatuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc. Potom nakrájame na plátky a podávame napríklad so zeleninou a pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre