Veľkonočná vajíčková tlačenka

Veľkonočná vajíčková tlačenka

Vajíčka a Veľká noc – to je nerozlučná dvojica. Ako ozdoba aj ako chutná surovina sa počas sviatkov objavia v mnohých podobách. Vychutnajte si veľkonočnú vaječnú tlačenku, ktorá vás príjemne schladí, pretože potrebuje tuhnúť v chladničke. Nájdete v nej všetky obľúbené prísady, ako kúsky zeleniny, vajíčok, mäkkej salámy, majonézu a samozrejme koreniny na doladenie chutí.

Rozpis na 12 porcií (cca 24 plátkov)

  • 1 balenie(cca 330 g) sterilizovaná zelenina v sladkokyslom náleve

  • 1 balenieželatína na vajíčkovú tlačenku a aspik

  • 5 ksvajcia uvarené natvrdo

  • 100 gmäkká saláma

  • 150 gmajonéza

  • 1/2 ČLsoľ

  • 1 štipkamleté čierne korenie

Postup

  1. Sterilizovanú zeleninu precedíme a nálev prípadne dolejeme vodou tak, aby sme získali objem 200 ml. Tekutinu vlejeme do hrnca, pridáme želatínu a miešame, pokým sa nerozpustí. Potom necháme ešte 10 minút napučať.

  2. Napučanú želatínu za stáleho miešania potom zahrievame na miernom plameni, pokým sa celkom nerozpustí. Potom odstavíme z ohňa a necháme krátko ochladnúť.

  3. Odkvapkanú zeleninu, vajcia a salámu nakrájame na kocky, zmiešame s majonézou, soľou a korením. Zmes prelejeme mierny vychladnutým želatínovým nálevom a dôkladne premiešame.

  4. Formu na srnčí chrbát s rozmermi 26x10 cm vystelieme potravinovou fóliou a naplníme pripravenou hmotou. Necháme zatuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc. Potom nakrájame na plátky a podávame napríklad so zeleninou a pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Prílohy
Večera
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.