Veľkonočné vajíčka

Veľkonočné vajíčka

Veľkonočné vajíčka z piškótového cesta sú ten typ dezertu, s ktorým zabodujete na plnej čiare. Plnka z džemu a ľahkého šľahačkového krému mu dodá šťavnatosť, ale aj lákavý výsledný vzhľad. Keď ich takto krásne ozdobíte, budú neodolateľné.

Na korpus

  • 4 ksvajcia

  • 100 gkrupicový cukor

  • 120 ghladká múka

  • 300 gsyr lučina

Na náplň

  • 200 mlsmotana na šľahanie

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 50 gagávový sirup

  • 60 gríbezľový džem

Na dokončenie

  • 80 gzelené nepražené pistácie

  • čokoládové vajíčka na ozdobu

Postup

  1. Vajcia rozbijeme a oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom na pevný sneh. Primiešame žĺtky a znovu vyšľaháme do pevnej peny.

  2. Zľahka vmiešame preosiatu múku a hotové cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 200 °C asi 12 minút.

  3. Po upečení cesto necháme vychladnúť prikryté utierkou. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom na pevnú šľahačku. Lučinu zmiešame so sirupom.

  4. Lučinu a šľahačku zmiešame. Z vychladnutého korpusu cesta stiahneme papier a vykrojíme tvary vajíčok.

  5. Časť korpusu potrieme džemom a druhú časť potrieme krémom. Zlepíme po dve k sebe, vždy jednu s džemom a druhú s krémom. Dobre pritlačíme a okraje potrieme krémom.

  6. Potom obalíme v nasekaných pistáciách. Do cukrárskeho vrecka naplníme zvyšný krém a nastriekame malé pusinky na povrch vajíčok. Nakoniec ozdobíme čokoládovými vajíčkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Dezerty
Slovensko
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.