Veľkonočné vajíčka
Veľkonočné vajíčka z piškótového cesta sú ten typ dezertu, s ktorým zabodujete na plnej čiare. Plnka z džemu a ľahkého šľahačkového krému mu dodá šťavnatosť, ale aj lákavý výsledný vzhľad. Keď ich takto krásne ozdobíte, budú neodolateľné.
Na korpus
4 ksvajcia
100 gkrupicový cukor
120 ghladká múka
300 gsyr lučina
Na náplň
200 mlsmotana na šľahanie
1 balenievanilkový cukor
50 gagávový sirup
60 gríbezľový džem
Na dokončenie
80 gzelené nepražené pistácie
čokoládové vajíčka na ozdobu
Postup
Vajcia rozbijeme a oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom na pevný sneh. Primiešame žĺtky a znovu vyšľaháme do pevnej peny.
Zľahka vmiešame preosiatu múku a hotové cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 200 °C asi 12 minút.
Po upečení cesto necháme vychladnúť prikryté utierkou. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom na pevnú šľahačku. Lučinu zmiešame so sirupom.
Lučinu a šľahačku zmiešame. Z vychladnutého korpusu cesta stiahneme papier a vykrojíme tvary vajíčok.
Časť korpusu potrieme džemom a druhú časť potrieme krémom. Zlepíme po dve k sebe, vždy jednu s džemom a druhú s krémom. Dobre pritlačíme a okraje potrieme krémom.
Potom obalíme v nasekaných pistáciách. Do cukrárskeho vrecka naplníme zvyšný krém a nastriekame malé pusinky na povrch vajíčok. Nakoniec ozdobíme čokoládovými vajíčkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre