Veľkonočný baranček s kandizovaným ovocím
Aj ten najjednoduchší veľkonočný baranček s kandizovaným ovocím vyzerá na stole ako dokonalá sviatočná dekorácia. Naviac, v tejto sladkej podobe je návykovo jedlý a keďže ide o jednoduchý recept, pripraví si ho naozaj každý.
Rozpis na 1 barančeka (veľkosť formy 1,2l/cca 12 kúskov)
240 gmaslo
200 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
1 ČLnastrúhaná citrónová kôra
3 ksvajcia
40 mlrum
400 gpolohrubá múka
1/2 baleniekypriaci prášok do pečiva
200 gkandizované ovocie (farebná zmes)
100 gcmar alebo kefír
1 štipkasoľ
Postup
Zmäknuté maslo, práškový a vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a žĺtky vyšľaháme do svetlej a hladkej peny. Pridáme rum, preosiatu múku s kypriacim práškom, nadrobno nakrájané kandizované ovocie, cmar a starostlivo premiešame.
Zo zvyšných bielkov a štipky soli ušľaháme jemný sneh a opatrne ho zapracujeme do cesta.
Formu na barančeka vymazanú tukom a vysypanú polohrubou múkou naplníme hotovým cestom. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a barančeka pečieme približne 50 minút. Po upečení ho necháme vo forme mierne vychladnúť a potom vyklopíme na kovovú mriežku. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre