Veľkonočný baranček s kandizovaným ovocím

Veľkonočný baranček s kandizovaným ovocím

Aj ten najjednoduchší veľkonočný baranček s kandizovaným ovocím vyzerá na stole ako dokonalá sviatočná dekorácia. Naviac, v tejto sladkej podobe je návykovo jedlý a keďže ide o jednoduchý recept, pripraví si ho naozaj každý.

Rozpis na 1 barančeka (veľkosť formy 1,2l/cca 12 kúskov)

  • 240 gmaslo

  • 200 gpráškový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 1 ČLnastrúhaná citrónová kôra

  • 3 ksvajcia

  • 40 mlrum

  • 400 gpolohrubá múka

  • 1/2 baleniekypriaci prášok do pečiva

  • 200 gkandizované ovocie (farebná zmes)

  • 100 gcmar alebo kefír

  • 1 štipkasoľ

Postup

  1. Zmäknuté maslo, práškový a vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a žĺtky vyšľaháme do svetlej a hladkej peny. Pridáme rum, preosiatu múku s kypriacim práškom, nadrobno nakrájané kandizované ovocie, cmar a starostlivo premiešame.

  2. Zo zvyšných bielkov a štipky soli ušľaháme jemný sneh a opatrne ho zapracujeme do cesta.

  3. Formu na barančeka vymazanú tukom a vysypanú polohrubou múkou naplníme hotovým cestom. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a barančeka pečieme približne 50 minút. Po upečení ho necháme vo forme mierne vychladnúť a potom vyklopíme na kovovú mriežku. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Raňajky
Koláče
Dezerty
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.