Veľkonočný veniec s mascarpone krémom

Veľkonočný veniec s mascarpone krémom

Ozdoba, ako je veľkonočný veniec s mascarpone krémom, by nemala chýbať počas sviatkov na žiadnom stole. Chuť cesta zvýrazňuje amaretto likér, ktorý svoje miesto našiel aj v kréme. S jeho intenzitou sa môžete pohrať podľa vlastnej chute.

Na cesto

  • 100 mlmlieko

  • 80 gkrupicový cukor

  • 200 ghladká múka

  • 30 gdroždie

  • 100 gpolohrubá múka

  • 1/2 ksnastrúhaná pomarančová kôra z polovice chemicky neošetreného pomaranča

  • 1 štipkasoľ

  • 1 štipkamletý muškátový oriešok

  • vanilková aróma

  • 4 ksžĺtky

  • 30 mllikér amaretto

  • 100 grozpustené maslo

Na dokončenie

  • 1 ksvajce na potretie

  • 30 gmaslo

  • 1 PLlikér amaretto

  • práškový cukor na posypanie

Na krém

  • 400 gmascarpone

  • 80 mlvaječný likér

Postup

  1. Vlažné mlieko zmiešame s lyžicou cukru a múky, pridáme rozdrobené droždie a v teple necháme kysnúť. Obe múky premiešame, pridáme zvyšný cukor, kôru, soľ, oriešok a arómu. Potom zapracujeme kvások so žĺtkami a amarettom. Nakoniec zapracujeme vlažné maslo. Vzniknuté cesto zakryjeme a necháme v teple kysnúť asi 40 minút.

  2. Vzniknuté cesto rozdelíme na 3 rovnako veľké diely a vytvoríme z nich valčeky. Tie zapletieme do copu, ktorý na plechu vyloženom papierom na pečenie stočíme do venca. Necháme asi 20 minút kysnúť a potrieme rozšľahaným vajcom.

  3. Pečieme v predhriatej rúre pri 165 °C asi 45 minút, Po upečení za tepla potrieme povrch rozpusteným maslom zmiešaným s amarettom. Necháme úplne vychladnúť.

  4. Mascarpone krátko prešľaháme, pridáme studený likér a vyšľaháme na krém. Vychladnutý veniec vodorovne rozkrojíme, naplníme krémom a prikryjeme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Tip redakcie
Koláče
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.