Veľkonočný veniec so snehovými pusinkami
Ak sa rozhodnete na sviatky upiecť veľkonočný veniec so snehovými pusinkami, môžete počítať s obdivnými pohľadmi vašich blízkych. Príprava nepatrí medzi najjednoduchšie, ale skvelá chuť vám vynahradí čas strávený v kuchyni.
Na cesto
300 ghladká múka
75 gpráškový cukor
75 gmandľová múka
180 gmaslo
1 ksvajce
Na náplň
300 ml40 % smotana na šľahanie
1 balenievanilkový cukor
250 gmascarpone
100 gpráškový cukor
2 PLcitrónová šťava
Na dokončenie
snehové pusinky
farebné vajíčka ako cukrárske ozdoby
čerstvý tymián
Postup
Múku s práškovým cukrom preosejeme do misy. Pridáme mandľovú múku, zmäknuté maslo, vajce a vypracujeme hladké a pevné cesto. Cesto uložíme aspoň na 60 minút do chladničky.
Po odležaní časť cesta rozvaľkáme na plát s hrúbkou 3 milimetre a vykrojíme tvar vajca s rozmermi približne 35 x 20 centimetrov. Ten prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Postup opakujeme a vykrojíme ďalšie dva korpusy tvaru vajca. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút.
Po upečení necháme na papieri dobre vychladnúť. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuha. Mascarpone zmiešame s cukrom a potom vmiešame šľahačku a premiešame. Ochutíme citrónovou šťavou.
Krémom naplníme cukrárske vrecko s hladkou trubičkou a na spodné cesto nastriekame v dvoch radách pusinky z krému. Prikryjeme ďalším dielom a postup opakujeme. Na povrch položíme tretí diel cesta a pusinky krému opäť nastriekame po celom obvode. Ozdobíme snehovými pusinkami, cukrovými vajíčkami a tymiánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre