Veľkonočný veniec so snehovými pusinkami

Veľkonočný veniec so snehovými pusinkami

Ak sa rozhodnete na sviatky upiecť veľkonočný veniec so snehovými pusinkami, môžete počítať s obdivnými pohľadmi vašich blízkych. Príprava nepatrí medzi najjednoduchšie, ale skvelá chuť vám vynahradí čas strávený v kuchyni.

Na cesto

  • 300 ghladká múka

  • 75 gpráškový cukor

  • 75 gmandľová múka

  • 180 gmaslo

  • 1 ksvajce

Na náplň

  • 300 ml40 % smotana na šľahanie

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 250 gmascarpone

  • 100 gpráškový cukor

  • 2 PLcitrónová šťava

Na dokončenie

  • snehové pusinky

  • farebné vajíčka ako cukrárske ozdoby

  • čerstvý tymián

Postup

  1. Múku s práškovým cukrom preosejeme do misy. Pridáme mandľovú múku, zmäknuté maslo, vajce a vypracujeme hladké a pevné cesto. Cesto uložíme aspoň na 60 minút do chladničky.

  2. Po odležaní časť cesta rozvaľkáme na plát s hrúbkou 3 milimetre a vykrojíme tvar vajca s rozmermi približne 35 x 20 centimetrov. Ten prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Postup opakujeme a vykrojíme ďalšie dva korpusy tvaru vajca. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút.

  3. Po upečení necháme na papieri dobre vychladnúť. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuha. Mascarpone zmiešame s cukrom a potom vmiešame šľahačku a premiešame. Ochutíme citrónovou šťavou.

  4. Krémom naplníme cukrárske vrecko s hladkou trubičkou a na spodné cesto nastriekame v dvoch radách pusinky z krému. Prikryjeme ďalším dielom a postup opakujeme. Na povrch položíme tretí diel cesta a pusinky krému opäť nastriekame po celom obvode. Ozdobíme snehovými pusinkami, cukrovými vajíčkami a tymiánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.