Vianočné arašidové štvorčeky v čokoláde

Vianočné arašidové štvorčeky v čokoláde

Suché koláčiky majú svoje čaro, ale keď ich spojíte krémom a polejete čokoládou, získajú veru iný rozmer. Vianočné arašidové štvorčeky v čokoláde zaručene uspokoja chuť na sladké. Sú ideálne pre milovníkov arašidov a arašidového masla, sú výrazné a budete ich piecť každoročne.

Na cesto

  • 200 ghladká múka

  • 100 gpráškový cukor

  • 150 gpražené nesolené arašidy

  • 20 gkakao

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • 175 gmaslo

  • 1 ksžĺtok

Na krém

  • 150 garašidové maslo

  • 140 gmaslo

  • 100 gpráškový cukor

  • 1 štipkasoľ

Na dokončenie

  • 150 gčokoládová poleva

  • cukrárske ozdoby na posypanie

Postup

  1. Múku preosejeme s práškovým cukrom. Pridáme na jemno mleté arašidy, kakao, vanilkový cukor, kypriaci prášok, nakrájané maslo a žĺtok. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu v chladničke.

  2. Po odležaní cesto vyvaľkáme na tenký plát a vykrojíme štvorčeky 5x5 cm. Rozložíme na plechy a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 10 minút.

  3. Po upečení necháme krátko vychladnúť na plechu a preložíme na kovovú mriežku. Arašidové maslo, zmäknuté maslo, práškový cukor a soľ vyšľaháme na hladký krém.

  4. Krémom potrieme polovicu štvorčekov a zlepíme ich s druhou polovicou. Necháme zatuhnúť. Po stuhnutí namáčame do rozohriatej polevy a než poleva stuhne, posypeme ju cukrovými ozdobami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.