Vianočné arašidové štvorčeky v čokoláde
Suché koláčiky majú svoje čaro, ale keď ich spojíte krémom a polejete čokoládou, získajú veru iný rozmer. Vianočné arašidové štvorčeky v čokoláde zaručene uspokoja chuť na sladké. Sú ideálne pre milovníkov arašidov a arašidového masla, sú výrazné a budete ich piecť každoročne.
Na cesto
200 ghladká múka
100 gpráškový cukor
150 gpražené nesolené arašidy
20 gkakao
1 balenievanilkový cukor
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
175 gmaslo
1 ksžĺtok
Na krém
150 garašidové maslo
140 gmaslo
100 gpráškový cukor
1 štipkasoľ
Na dokončenie
150 gčokoládová poleva
cukrárske ozdoby na posypanie
Postup
Múku preosejeme s práškovým cukrom. Pridáme na jemno mleté arašidy, kakao, vanilkový cukor, kypriaci prášok, nakrájané maslo a žĺtok. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu v chladničke.
Po odležaní cesto vyvaľkáme na tenký plát a vykrojíme štvorčeky 5x5 cm. Rozložíme na plechy a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 10 minút.
Po upečení necháme krátko vychladnúť na plechu a preložíme na kovovú mriežku. Arašidové maslo, zmäknuté maslo, práškový cukor a soľ vyšľaháme na hladký krém.
Krémom potrieme polovicu štvorčekov a zlepíme ich s druhou polovicou. Necháme zatuhnúť. Po stuhnutí namáčame do rozohriatej polevy a než poleva stuhne, posypeme ju cukrovými ozdobami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre