Vianočné mandľové labky

Vianočné mandľové labky

Chutné a pritom tak jednoduché, že recept si budete pamätať navždy. Vianočné mandľové labky pripravíte zo siedmych surovín a nič viac im k dokonalej chuti netreba. Sú krehké, maslové, orechové a najlepšie, keď sú posypané cukrom. Sladká klasika, ktorá sa len ťažko prekonáva.

Ingrediencie

  • 200 gmaslo

  • 200 gjemne mleté mandle

  • 280 ghladká múka

  • 100 gpráškový cukor

  • 3 ksžĺtky

  • 1 štipkasoľ

  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Studené maslo nastrúhame a prepracujeme s mandľami, múkou, cukrom, žĺtkami a soľou.

  2. Hotové cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho 24 hodín v chladničke. Potom ho nakrájame na malé kúsky, ktoré natlačíme do formičiek na labky.

  3. Pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 15 minút, podľa veľkosti formičiek. Po upečení ich necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom opatrne vyklopíme. Pred podávaním pocukríme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Koláče
Slovensko
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.