Vianočné mandľové labky
Chutné a pritom tak jednoduché, že recept si budete pamätať navždy. Vianočné mandľové labky pripravíte zo siedmych surovín a nič viac im k dokonalej chuti netreba. Sú krehké, maslové, orechové a najlepšie, keď sú posypané cukrom. Sladká klasika, ktorá sa len ťažko prekonáva.
Ingrediencie
200 gmaslo
200 gjemne mleté mandle
280 ghladká múka
100 gpráškový cukor
3 ksžĺtky
1 štipkasoľ
práškový cukor na posypanie
Postup
Studené maslo nastrúhame a prepracujeme s mandľami, múkou, cukrom, žĺtkami a soľou.
Hotové cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho 24 hodín v chladničke. Potom ho nakrájame na malé kúsky, ktoré natlačíme do formičiek na labky.
Pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 15 minút, podľa veľkosti formičiek. Po upečení ich necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom opatrne vyklopíme. Pred podávaním pocukríme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre