Vianočné mocca koláčiky s čokoládovou polevou
Ak chcete návštevu zaujať na prvý pohľad koláčikmi domácej výroby, upečte si vianočné mocca koláčiky s čokoládovou polevou. So šálkou horúcej kávy chutia ešte výraznejšie. Len ich nechajte dobre stuhnúť v chladničke, aby si udržali svoj krásny tvar.
Na cesto
160 ghladká múka
110 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
100 gmaslo
1 PLmletá káva
1 ksvajce
Na krém
150 gmaslo
70 gpráškový cukor
1 PLinstantná káva
4 PLbrandy
Na dokončenie
150 gbiela čokoládová poleva
čokoládové kávové zrno na ozdobenie koláčikov
30 gtmavá čokoládová poleva
Postup
Múku preosejeme s práškovým cukrom, pridáme vanilkový cukor, na kúsky nakrájané maslo, mletú kávu, vajce a spracujeme na hladké cesto, ktoré vložíme do chladničky aspoň na 30 minút.
Cesto potom rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a vykrojíme z neho ováliky. Tie rozložíme na plechy a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť na kovovej mriežke.
Zmäknuté maslo premiešame s cukrom, kávou a brandy na hladký krém, ktorým potrieme polovicu oválnych koláčikov. Zlepíme s druhou polovicou a uložíme do chladničky stuhnúť.
Bielu čokoládovú polevu rozohrejeme a nanesieme na povrch koláčikov, ozdobíme kávovým zrnom. Po stuhnutí ozdobíme pásikmi tmavej čokolády. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre