Viedenská štrúdľa s vanilkovou omáčkou

Viedenská štrúdľa s vanilkovou omáčkou

Viedenská štrúdľa s vanilkovou omáčkou je dezert, ktorý chutí a vyzerá ako z najluxusnejšej reštaurácie. Štrúdľu ste už pravdepodobne piekli a ochutnávali v rôznych variáciách, ale takéto cukrárske dielo si istotne doprajte iba raz za čas. Veríme, že vám bude chutiť a že sa vždy budete tešiť na výnimočnú a lahodnú chuť.

Na cesto

  • 200 ghladká múka

  • 1 štipkasoľ

  • 50 gmaslo

  • 75 mlvoda

  • 1 PLjablčný ocot

Na jablkovú náplň

  • 1 kgjablko (ideálne kyslejší druh)

  • 1/2 kscitrón

  • 80 gmaslo + na potretie

  • 60 gbiela strúhanka

  • 50 gkrupicový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 2 PLmletá škorica

  • 50 gsušené hrozienka

  • 60 gvlašské orechy

Na vanilkovú omáčku

  • 500 mlmlieko

  • 100 gkrupicový cukor

  • 1 balenievanilkový pudingový prášok

  • 100 mlsmotana na šľahanie

Na dokončenie

  • práškový cukor na posypanie

  • 200 mlsmotana na šľahanie

Postup

  1. Múku preosejeme so soľou, pridáme rozpustené maslo, vlažnú vodu s octom a cesto dobre prepracujeme. Zabalíme do fólie a necháme pri izbovej teplote 30 minút odležať. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na tenký plát, prikryjeme zahriatou utierkou a necháme 15 minút odležať.

  2. Olúpané jablká nakrájame na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Plát cesta potrieme časťou rozpusteného masla, posypeme strúhankou a na ňu rozložíme jablká. Ďalej posypeme obomi druhmi cukru, škoricou, hrozienkami, nasekanými orechmi a pomocou utierky stočíme do závinu.

  3. Preložíme na plech, potrieme zvyšným rozpusteným maslom a pečieme pri 180° C asi 40 minút. V priebehu pečenia dvakrát potrieme rozpusteným maslom. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme krém. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Potom vlejeme tekutú smotanu a dobre premiešame. Závin nakrájame na porcie. Dáme na tanieriky, podlejeme omáčkou a ozdobíme smotanou vyšľahanou dotuha. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Chuťovky
Dezerty
Koláče
Rakúsko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.