Vínová klobása so zeleninou a zámocké bylinkové zemiaky

Vínová klobása so zeleninou a zámocké bylinkové zemiaky

Kombinácia rýchlosti a jednoduchosti zaberie vždy, keď človek dostane neprekonateľný hlad. Vínová klobása so zeleninou, podávaná so zámockými bylinkovými zemiakmi vyzerá naozaj efektne a dokážete ju pripraviť už za 30 minút. Tento recept je v tom najlepšom zmysle nenáročný, ale tak chutný, že ho budete pripravovať často.

Ingrediencie

  • 2 ksmrkva

  • 3 ks(listy) kučeravý kel

  • 800 gvínová klobása

  • rastlinný olej

  • 1500 gzemiaky

  • soľ

  • 2 PLmaslo

  • 2 PLčerstvá pažítka

Postup

  1. Mrkvu nastrúhame na tenké plátky, kelové listy nakrájame na 2 cm hrubé pásiky. Klobásu rozdelíme na 4 rovnaké porcie a vytvoríme slimáky.

  2. Plátky mrkvy a pásiky kelu vložíme striedavo medzi záhyby klobásy a zafixujeme špajdľami.

  3. Pripravených slimákov opečieme na lyžici oleja z oboch strán do zlatista.

  4. Z olúpaných zemiakov pomocou vykrajovača guľôčok vytvoríme malé guľôčky, ktoré uvaríme v osolenej vode do mäkka. Precedíme ich a primiešame k nim maslo, posypeme nasekanou pažítkou. Podávame spolu s klobásou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.