Vínová klobása so zeleninou a zámocké bylinkové zemiaky
Kombinácia rýchlosti a jednoduchosti zaberie vždy, keď človek dostane neprekonateľný hlad. Vínová klobása so zeleninou, podávaná so zámockými bylinkovými zemiakmi vyzerá naozaj efektne a dokážete ju pripraviť už za 30 minút. Tento recept je v tom najlepšom zmysle nenáročný, ale tak chutný, že ho budete pripravovať často.
Ingrediencie
2 ksmrkva
3 ks(listy) kučeravý kel
800 gvínová klobása
rastlinný olej
1500 gzemiaky
soľ
2 PLmaslo
2 PLčerstvá pažítka
Postup
Mrkvu nastrúhame na tenké plátky, kelové listy nakrájame na 2 cm hrubé pásiky. Klobásu rozdelíme na 4 rovnaké porcie a vytvoríme slimáky.
Plátky mrkvy a pásiky kelu vložíme striedavo medzi záhyby klobásy a zafixujeme špajdľami.
Pripravených slimákov opečieme na lyžici oleja z oboch strán do zlatista.
Z olúpaných zemiakov pomocou vykrajovača guľôčok vytvoríme malé guľôčky, ktoré uvaríme v osolenej vode do mäkka. Precedíme ich a primiešame k nim maslo, posypeme nasekanou pažítkou. Podávame spolu s klobásou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre