Višňový džem s červeným vínom
Milovníci domáceho džemu vedia, že v lete sa pri varení džemov zapotia. Ale kto iný má doma višňový džem s červeným vínom? Ak ho chcete mať aj vy, pustite sa do varenia. Odmena je sladká a voňavá.
Rozpis na 3 poháre (objem 250 ml)
900 gvišne
100 mlčervené víno
1 balenievanilkový cukor
50 gželírovací cukor extra
kyselina citrónová podľa potreby
Postup
Na prípravu džemu rozmixujeme 600 g očistených a vykôstkovaných višní a zvyšok prekrojíme na polovice. Všetko vložíme do väčšieho hrnca, prilejeme červené víno, prisypeme vanilkový a želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme k varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
Na tanierik kvapneme 1 až 2 lyžičky džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených a čistých pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre