Višňový džem s červeným vínom

Višňový džem s červeným vínom

Milovníci domáceho džemu vedia, že v lete sa pri varení džemov zapotia. Ale kto iný má doma višňový džem s červeným vínom? Ak ho chcete mať aj vy, pustite sa do varenia. Odmena je sladká a voňavá.

Rozpis na 3 poháre (objem 250 ml)

  • 900 gvišne

  • 100 mlčervené víno

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 50 gželírovací cukor extra

  • kyselina citrónová podľa potreby

Postup

  1. Na prípravu džemu rozmixujeme 600 g očistených a vykôstkovaných višní a zvyšok prekrojíme na polovice. Všetko vložíme do väčšieho hrnca, prilejeme červené víno, prisypeme vanilkový a želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme k varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

  2. Na tanierik kvapneme 1 až 2 lyžičky džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených a čistých pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.