Volské oká na zemiakovej zmesi
Doprajte si na raňajky volské oká na zemiakovej zmesi. Je to skutočne výdatné a sýte jedlo, ktoré vám dodá energiu na dlhý čas. Tento jednoduchý recept si asi skôr pripravíte počas víkendových rán, ale jeho vychutnávanie bude rozhodne stáť za to. Vyhraďte si na to dostatok času, aby minúty ubiehali pomaly.
Ingrediencie
- 400 gzemiaky 
- soľ 
- 3 PLolivový olej 
- 1/2 kscibuľa nakrájaná na kocky 
- 100 gchorizo nakrájané na plátky 
- 1/2 ČLgranulovaný sušený cesnak 
- 1/2 ČLmletá červená sladká paprika 
- mleté čierne korenie 
- 4 ksvajce 
- čerstvá pažítka nasekaná najemno 
- celozrnný toastový chlieb k servírovaniu 
Postup
- Olúpané zemiaky nakrájame na kocky. Potom ich v hrnci v osolenej vode privedieme k varu a varíme 5 minút. Potom precedíme. 
- Na panvici nahrejeme olej, pridáme zemiaky a za občasného miešania restujeme asi 5 minút. Pridáme cibuľu, chorizo, cesnak a papriku, restujeme ďalších asi 10 minút. Osolíme a okoreníme. Na panvici vytvoríme miesto pre vajcia, ktoré do zmesi rovno vyklepneme a restujeme do požadovanej konzistencie. 
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre