Voňavé hubové rizoto s rozmarínom
V jednoduchosti je krása a voňavé hubové rizoto s rozmarínom je toho dôkazom! Huby do rizota patria a spoločnosť im často robí aj víno, bylinky a parmezán. Spoločne dokážu z minima vyčarovať maximum a vďaka tomu si môžete vychutnať lahodné jedlo s jesenným nádychom.
Ingrediencie
400 ghuby
2 PLrastlinný olej
1 ksmalá šalotka
soľ
mleté čierne korenie
180 gryža Arborio
100 mlbiele víno
600 mlkurací vývar
2 PLmaslo
1/4 zväzokčerstvá pažítka
2 vetvičkyčerstvý rozmarín
50 gnastrúhaný parmezán
Postup
Huby očistíme, väčšiu časť pozdĺžne prekrojíme a zvyšok nasekáme na drobno. Na panvici nahrejeme olej, pridáme nasekanú šalotku s hubami, osolíme a orestujeme.
K tejto zmesi pridáme ryžu a krátko ju opečieme, zalejeme vínom, privedieme k varu a víno necháme odpariť. Potom postupne pridávame naberačkou vývar, po vyvarení vždy pridáme ďalší až do spotrebovania celého vývaru. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
V inej panvici nahrejeme zvyšný olej, pridáme huby a opečieme ich na reze do zlatista. Otočíme ich a pridáme lyžicu masla. Osolíme, okoreníme a na miernom ohni dovaríme. Ku koncu varenia vmiešame nasekanú pažítku s rozmarínom.
Do hotového rizota vmiešame lyžicu masla a nastrúhaný parmezán. Odstavíme a pri podávaní ozdobíme hubami a bylinkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre