Voňavé hubové rizoto s rozmarínom

Voňavé hubové rizoto s rozmarínom

V jednoduchosti je krása a voňavé hubové rizoto s rozmarínom je toho dôkazom! Huby do rizota patria a spoločnosť im často robí aj víno, bylinky a parmezán. Spoločne dokážu z minima vyčarovať maximum a vďaka tomu si môžete vychutnať lahodné jedlo s jesenným nádychom.

Ingrediencie

  • 400 ghuby

  • 2 PLrastlinný olej

  • 1 ksmalá šalotka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 180 gryža Arborio

  • 100 mlbiele víno

  • 600 mlkurací vývar

  • 2 PLmaslo

  • 1/4 zväzokčerstvá pažítka

  • 2 vetvičkyčerstvý rozmarín

  • 50 gnastrúhaný parmezán

Postup

  1. Huby očistíme, väčšiu časť pozdĺžne prekrojíme a zvyšok nasekáme na drobno. Na panvici nahrejeme olej, pridáme nasekanú šalotku s hubami, osolíme a orestujeme.

  2. K tejto zmesi pridáme ryžu a krátko ju opečieme, zalejeme vínom, privedieme k varu a víno necháme odpariť. Potom postupne pridávame naberačkou vývar, po vyvarení vždy pridáme ďalší až do spotrebovania celého vývaru. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

  3. V inej panvici nahrejeme zvyšný olej, pridáme huby a opečieme ich na reze do zlatista. Otočíme ich a pridáme lyžicu masla. Osolíme, okoreníme a na miernom ohni dovaríme. Ku koncu varenia vmiešame nasekanú pažítku s rozmarínom.

  4. Do hotového rizota vmiešame lyžicu masla a nastrúhaný parmezán. Odstavíme a pri podávaní ozdobíme hubami a bylinkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Tip redakcie
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.