Voňavé korenené perníčky
Vianočná klasika, ktorá vydrží naozaj dlho. Teda, v prípade, že sa nezje skôr, ako sa bude servírovať. Voňavé korenené perníčky potešia každého bez rozdielu veku. Obsahujú mix výrazných korenín, takže to s ich množstvom radšej neprežeňte, ale zároveň ich použite tak, aby stále mali svoju typickú vôňu.
Na cesto
650 ghladká múka
250 gpráškový cukor
50 gmaslo
4 ksžĺtok
150 gtmavý med
2 ČLjedlá sóda
2 ČLperníkové korenie
1 štipkakardamóm a mletý zázvor
1 ksbielok na potretie
Na polevu
1 ksbielok
1 PLcitrónová šťava
170 gpráškový cukor
Postup
Múku preosejeme s cukrom. Pridáme zmäknuté maslo, žĺtky, med, sódu, perníkové korenie, kardamóm, zázvor a vypracujeme pevné cesto.
Cesto necháme odležať v chladničke 24 hodín. Po odležaní prepracujeme a rozvaľkáme na plát s hrúbkou 4 mm. Z cesta vykrojíme rôzne tvary. Rozložíme ich na plechy vystlané papierom na pečenie.
Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 12 minút. Po upečení ihneď potrieme rozšľahaným bielkom a necháme vychladnúť.
Z bielkov, šťavy a preosiateho cukru vymiešame hladkú polevu, ktorú naplníme do malého papierového vrecka a perníčky ňou ozdobíme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre