Voňavé korenené perníčky

Voňavé korenené perníčky

Vianočná klasika, ktorá vydrží naozaj dlho. Teda, v prípade, že sa nezje skôr, ako sa bude servírovať. Voňavé korenené perníčky potešia každého bez rozdielu veku. Obsahujú mix výrazných korenín, takže to s ich množstvom radšej neprežeňte, ale zároveň ich použite tak, aby stále mali svoju typickú vôňu.

Na cesto

  • 650 ghladká múka

  • 250 gpráškový cukor

  • 50 gmaslo

  • 4 ksžĺtok

  • 150 gtmavý med

  • 2 ČLjedlá sóda

  • 2 ČLperníkové korenie

  • 1 štipkakardamóm a mletý zázvor

  • 1 ksbielok na potretie

Na polevu

  • 1 ksbielok

  • 1 PLcitrónová šťava

  • 170 gpráškový cukor

Postup

  1. Múku preosejeme s cukrom. Pridáme zmäknuté maslo, žĺtky, med, sódu, perníkové korenie, kardamóm, zázvor a vypracujeme pevné cesto.

  2. Cesto necháme odležať v chladničke 24 hodín. Po odležaní prepracujeme a rozvaľkáme na plát s hrúbkou 4 mm. Z cesta vykrojíme rôzne tvary. Rozložíme ich na plechy vystlané papierom na pečenie.

  3. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 12 minút. Po upečení ihneď potrieme rozšľahaným bielkom a necháme vychladnúť.

  4. Z bielkov, šťavy a preosiateho cukru vymiešame hladkú polevu, ktorú naplníme do malého papierového vrecka a perníčky ňou ozdobíme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Koláče
Slovensko
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.