Voňavý ovocný kompót

Voňavý ovocný kompót

Očistiť, pokrájať, naplniť a zavariť. To je princíp kompótu a rovnaký postup zvoľte aj v prípade voňavého ovocného kompótu. Jablká, hrušky, slivky so škoricou a badiánom si tak budete užívať celú jeseň a zimu.

Rozpis na 3 poháre (500 ml)

  • 500 gkrupicový cukor

  • 1 kscelá škorica

  • 1 kscelá hviezdička badián

  • 2 kscitrón

  • 1000 gpevné neprezreté jablko

  • 500 gpevná neprezretá hruška

  • 500 gneprezreté slivky

Postup

  1. Najskôr si pripravíme nálev. Zvarme 1 liter vody s cukrom, škoricou, badiánom a šťavou z 1 citróna. Jablká a hrušky umyjeme, olúpeme, vyrežeme jaderníky a nakrájame ich na osminky, ktoré postupne vkladáme do vody, do ktorej sme pridali šťavu z druhého citróna.

  2. Vykôstkujeme a prepolíme aj slivky. Akonáhle máme všetko ovocie spracované, nasypeme ho do vyvarených pohárov a zalejeme teplým nálevom. Poháre uzavrieme a ihneď krátko sterilizujeme asi 15 minút pri 80 °C. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.