Voňavý ovocný kompót
Očistiť, pokrájať, naplniť a zavariť. To je princíp kompótu a rovnaký postup zvoľte aj v prípade voňavého ovocného kompótu. Jablká, hrušky, slivky so škoricou a badiánom si tak budete užívať celú jeseň a zimu.
Rozpis na 3 poháre (500 ml)
500 gkrupicový cukor
1 kscelá škorica
1 kscelá hviezdička badián
2 kscitrón
1000 gpevné neprezreté jablko
500 gpevná neprezretá hruška
500 gneprezreté slivky
Postup
Najskôr si pripravíme nálev. Zvarme 1 liter vody s cukrom, škoricou, badiánom a šťavou z 1 citróna. Jablká a hrušky umyjeme, olúpeme, vyrežeme jaderníky a nakrájame ich na osminky, ktoré postupne vkladáme do vody, do ktorej sme pridali šťavu z druhého citróna.
Vykôstkujeme a prepolíme aj slivky. Akonáhle máme všetko ovocie spracované, nasypeme ho do vyvarených pohárov a zalejeme teplým nálevom. Poháre uzavrieme a ihneď krátko sterilizujeme asi 15 minút pri 80 °C. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre