Záhorácky závitok z bravčového stehna

Záhorácky závitok z bravčového stehna

Nezabudnuteľný záhorácky závitok z bravčového mäsa prinesie kulinársky zážitok každému, kto má rád kyslú kapustu, údené mäso a prílohu zo zemiakov. Výdatné jedlo plné tradičných surovín vytvorí obed, pri ktorom sa zíde celá rodina.

Na závitky

  • 1 kgbravčové stehno

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 500 gkyslá kapusta

  • 200 gúdené mäso

  • 150 gbravčová masť

  • 6 kscibuľa

Na zemiaky

  • 50 ghladká múka

  • 1 kgzemiaky

  • 2 PLmaslo

  • 1 zväzokjarná cibuľka

  • 2 PLnasekaná petržlenová vňať

Postup

  1. Mäso nakrájame na plátky, naklepeme ich, osolíme a okoreníme.

  2. Asi dve tretiny kapusty premiešame s údeným mäsom nakrájaným na kocky. Zmes rozdelíme na stredu každého plátku mäsa a zabalíme. Zafixujeme ich špagátom. Závitky potom naukladáme vedľa seba do pekáča a podlejeme ich vodou. Pečieme pri 160 °C asi 40 minút.

  3. Na 100 g masti opečieme najemno nakrájanú cibuľu, opekáme ju asi 8 minút. Pridáme šťavu z upečených závitkov, zvyšok kapusty a varíme 5 minút. Na 50 g masti speníme múku, miešame ju asi 2 minúty a primiešame ku kapuste. Varíme ešte ďalších 10 minút. Do kapusty vložíme nakoniec aj závitky a varíme 5 minút.

  4. Zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka, potom ich rozmačkáme, okoreníme, pridáme maslo, nakrájanú jarnú cibuľku a petržlenovú vňať. Podávame so závitkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.