Záhorácky závitok z bravčového stehna
Nezabudnuteľný záhorácky závitok z bravčového mäsa prinesie kulinársky zážitok každému, kto má rád kyslú kapustu, údené mäso a prílohu zo zemiakov. Výdatné jedlo plné tradičných surovín vytvorí obed, pri ktorom sa zíde celá rodina.
Na závitky
1 kgbravčové stehno
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
500 gkyslá kapusta
200 gúdené mäso
150 gbravčová masť
6 kscibuľa
Na zemiaky
50 ghladká múka
1 kgzemiaky
2 PLmaslo
1 zväzokjarná cibuľka
2 PLnasekaná petržlenová vňať
Postup
Mäso nakrájame na plátky, naklepeme ich, osolíme a okoreníme.
Asi dve tretiny kapusty premiešame s údeným mäsom nakrájaným na kocky. Zmes rozdelíme na stredu každého plátku mäsa a zabalíme. Zafixujeme ich špagátom. Závitky potom naukladáme vedľa seba do pekáča a podlejeme ich vodou. Pečieme pri 160 °C asi 40 minút.
Na 100 g masti opečieme najemno nakrájanú cibuľu, opekáme ju asi 8 minút. Pridáme šťavu z upečených závitkov, zvyšok kapusty a varíme 5 minút. Na 50 g masti speníme múku, miešame ju asi 2 minúty a primiešame ku kapuste. Varíme ešte ďalších 10 minút. Do kapusty vložíme nakoniec aj závitky a varíme 5 minút.
Zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka, potom ich rozmačkáme, okoreníme, pridáme maslo, nakrájanú jarnú cibuľku a petržlenovú vňať. Podávame so závitkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre