Zapečená cuketa s mozzarellou
Milovníci zeleninových jedál a talianskej kuchyne si prídu na svoje. Zapečená cuketa s mozzarellou je perfektným a ľahko stráviteľným jedlom alebo prílohou k hlavnému jedlu. Množstvo paradajok, byliniek a mozzarelly v kombinácii s cuketami a zemiakmi nesklamú vaše očakávania. Bylinky môžete použiť také, ktoré máte po ruke, ale najlepšie využijete bazalku a oregano.
Ingrediencie
6 ksmenšia cuketa
soľ
mleté čierne korenie
sušené oregano
sušená bazalka
olivový olej
3 kszemiaky
1 plechovkakrájané paradajky
2 strúčikycesnaku
2 kssyr mozzarella
Postup
Cuketu nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Osolíme, okoreníme, pridáme sušené oregano a bazalku, prilejeme olivový olej a necháme približne 10 minút marinovať. Zemiaky olúpeme, nakrájame na veľmi tenké plátky, asi 2 mm. Pekáč s rozmermi 30x15 cm vymažeme olivovým olejom, dnom vyložíme plátkami zemiakov a na ne poukladáme marinované cukety.
Paradajky zmiešame s oreganom, bazalkou, soľou, korením a prelisovaným cesnakom. Polovicu zmesi rozložíme na vrstvu cukiet v pekáči. Na paradajkovú zmes naukladáme druhú vrstvu zemiakov a cukiet, potom pridáme zvyšnú paradajkovú zmes.
Navrch rozložíme nakrájanú alebo nastrúhanú mozzarellu. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 30 minút, pokým povrch nezozlátne. Zapečenú cuketu s paradajkami podávame ako ľahkú večeru alebo ako zeleninovú prílohu k mäsu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre