Zapečená cuketa s mozzarellou

Zapečená cuketa s mozzarellou

Milovníci zeleninových jedál a talianskej kuchyne si prídu na svoje. Zapečená cuketa s mozzarellou je perfektným a ľahko stráviteľným jedlom alebo prílohou k hlavnému jedlu. Množstvo paradajok, byliniek a mozzarelly v kombinácii s cuketami a zemiakmi nesklamú vaše očakávania. Bylinky môžete použiť také, ktoré máte po ruke, ale najlepšie využijete bazalku a oregano.

Ingrediencie

  • 6 ksmenšia cuketa

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • sušené oregano

  • sušená bazalka

  • olivový olej

  • 3 kszemiaky

  • 1 plechovkakrájané paradajky

  • 2 strúčikycesnaku

  • 2 kssyr mozzarella

Postup

  1. Cuketu nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Osolíme, okoreníme, pridáme sušené oregano a bazalku, prilejeme olivový olej a necháme približne 10 minút marinovať. Zemiaky olúpeme, nakrájame na veľmi tenké plátky, asi 2 mm. Pekáč s rozmermi 30x15 cm vymažeme olivovým olejom, dnom vyložíme plátkami zemiakov a na ne poukladáme marinované cukety.

  2. Paradajky zmiešame s oreganom, bazalkou, soľou, korením a prelisovaným cesnakom. Polovicu zmesi rozložíme na vrstvu cukiet v pekáči. Na paradajkovú zmes naukladáme druhú vrstvu zemiakov a cukiet, potom pridáme zvyšnú paradajkovú zmes.

  3. Navrch rozložíme nakrájanú alebo nastrúhanú mozzarellu. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 30 minút, pokým povrch nezozlátne. Zapečenú cuketu s paradajkami podávame ako ľahkú večeru alebo ako zeleninovú prílohu k mäsu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Večera
Prílohy
Bezmäsité jedlá
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.