Zapečená repa s kuracím mäsom a syrom

Zapečená repa s kuracím mäsom a syrom

Zapečená repa s kuracím mäsom a syrom je ideálnym receptom, v ktorom sa dajú podávať jednotlivé chody v jednej miske. Je tam porcia mäsa aj zeleniny a je to zároveň aj príloha s bylinkami, syrom a paradajkami. Jednoduchá príprava je vítaným bonusom, aj keď nudiť sa pri nej nebudete. Suroviny môžete pridávať a meniť podľa svojej chute a vždy vytvoriť originálnu verziu.

Ingrediencie

  • 500 gčervená repa

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 2 PLolivový olej

  • talianske bylinky podľa chuti

  • bobkový list

  • 500 gkuracie prsia alebo naporcované kuracie stehná

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • čerstvý tymián (niekoľko vetvičiek)

  • 100balkánsky syr

  • 150 gcherry paradajky

  • 1 kscitrón

Postup

  1. Repu olúpeme a nakrájame na kocky, cibuľu s cesnakom olúpeme a nasekáme na drobno. Repu dáme do formy na pečenie, pridáme cibuľu, cesnak, olivový olej, talianske bylinky, bobkový list a pečieme v predhriatej rúre pri 190 °C do mäkka asi 50 minút.

  2. Mäso očistíme, umyjeme a osušíme. Nakrájame na kúsky, osolíme a okoreníme a v hrnci na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán do zlatista. Pridáme tymián a odstavíme.

  3. Pečenú repu zmiešame s mäsom, rozdelíme do zapekacích misiek, pridáme na kocky nakrájaný syr a zapečieme pri 210 °C asi 20 minút.

  4. Paradajky rozdelíme na kúsky, zmiešame so šťavou z polovice citróna a s nastrúhanou citrónovou kôrou. Pridáme olivový olej, trochu korenia, tymiánu a zapečené misky vyberieme z rúry. Na ich povrch rozdelíme paradajky s tymiánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.