Zapečená repa s kuracím mäsom a syrom
Zapečená repa s kuracím mäsom a syrom je ideálnym receptom, v ktorom sa dajú podávať jednotlivé chody v jednej miske. Je tam porcia mäsa aj zeleniny a je to zároveň aj príloha s bylinkami, syrom a paradajkami. Jednoduchá príprava je vítaným bonusom, aj keď nudiť sa pri nej nebudete. Suroviny môžete pridávať a meniť podľa svojej chute a vždy vytvoriť originálnu verziu.
Ingrediencie
500 gčervená repa
1 ksčervená cibuľa
2 strúčikycesnaku
2 PLolivový olej
talianske bylinky podľa chuti
bobkový list
500 gkuracie prsia alebo naporcované kuracie stehná
soľ
mleté čierne korenie
čerstvý tymián (niekoľko vetvičiek)
100balkánsky syr
150 gcherry paradajky
1 kscitrón
Postup
Repu olúpeme a nakrájame na kocky, cibuľu s cesnakom olúpeme a nasekáme na drobno. Repu dáme do formy na pečenie, pridáme cibuľu, cesnak, olivový olej, talianske bylinky, bobkový list a pečieme v predhriatej rúre pri 190 °C do mäkka asi 50 minút.
Mäso očistíme, umyjeme a osušíme. Nakrájame na kúsky, osolíme a okoreníme a v hrnci na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán do zlatista. Pridáme tymián a odstavíme.
Pečenú repu zmiešame s mäsom, rozdelíme do zapekacích misiek, pridáme na kocky nakrájaný syr a zapečieme pri 210 °C asi 20 minút.
Paradajky rozdelíme na kúsky, zmiešame so šťavou z polovice citróna a s nastrúhanou citrónovou kôrou. Pridáme olivový olej, trochu korenia, tymiánu a zapečené misky vyberieme z rúry. Na ich povrch rozdelíme paradajky s tymiánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre