Zapečená ryža s kuracím mäsom a zeleninou
Jednoduché a praktické recepty máme radi všetci. Zapečená ryža s kuracím mäsom a zeleninou spĺňa všetky predpoklady, aby ste si ju obľúbili. Vlastne je to niečo ako zapečené rizoto, a teda jeho konzistencia nie je tak krémová, ale minimálne rovnako chutná. Budete prekvapení, aká je táto ryža sýta. Absolútne k nej postačí zeleninový šalát ako príloha.
Na omáčku
2 PLsójová omáčka
2 PLmed
1 strúčikcesnaku
2 PLkukuričný škrob
Na zapečenú ryžu
1 ksmrkva
1 kscibuľa
150 gmrazený hrášok
150 gmrazená kukurica
1 PLolivový olej
500 gkuracie prsné rezne
2 hrnčekuvarená ryža
soľ
mleté čierne korenie
čerstvá petržlenová vňať
Postup
V malom kastróliku zmiešame sójovú omáčku, med, 100 ml vody a nahrubo nasekaný cesnak. Privedieme k varu a zatiaľ, čo sa varí omáčka, zmiešame 100 ml vody s kukuričným škrobom.
Škrob vyšľaháme a za stáleho miešania postupne prilievame do vriacej omáčky. Znížime teplotu a pokračujeme v miešaní omáčky, pokým nezhustne, potom ju odložíme na bok. Mrkvu a cibuľu olúpeme, nakrájame na kúsky. Hrášok a kukuricu prepláchneme.
Na panvici na oleji opečieme mäso nakrájané na kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a restujeme asi 5 minút.
Pridáme uvarenú ryžu, odkvapkaný hrášok s kukuricou a zalejeme omáčkou. Dochutíme soľou s korením a premiestnime do zapekacej misy. Pečieme 30 minút pri 200 °C, vyberieme, necháme 10 minút odležať, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame napríklad so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre