Zapečená ryža s kuracím mäsom a zeleninou

Zapečená ryža s kuracím mäsom a zeleninou

Jednoduché a praktické recepty máme radi všetci. Zapečená ryža s kuracím mäsom a zeleninou spĺňa všetky predpoklady, aby ste si ju obľúbili. Vlastne je to niečo ako zapečené rizoto, a teda jeho konzistencia nie je tak krémová, ale minimálne rovnako chutná. Budete prekvapení, aká je táto ryža sýta. Absolútne k nej postačí zeleninový šalát ako príloha.

Na omáčku

  • 2 PLsójová omáčka

  • 2 PLmed

  • 1 strúčikcesnaku

  • 2 PLkukuričný škrob

Na zapečenú ryžu

  • 1 ksmrkva

  • 1 kscibuľa

  • 150 gmrazený hrášok

  • 150 gmrazená kukurica

  • 1 PLolivový olej

  • 500 gkuracie prsné rezne

  • 2 hrnčekuvarená ryža

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. V malom kastróliku zmiešame sójovú omáčku, med, 100 ml vody a nahrubo nasekaný cesnak. Privedieme k varu a zatiaľ, čo sa varí omáčka, zmiešame 100 ml vody s kukuričným škrobom.

  2. Škrob vyšľaháme a za stáleho miešania postupne prilievame do vriacej omáčky. Znížime teplotu a pokračujeme v miešaní omáčky, pokým nezhustne, potom ju odložíme na bok. Mrkvu a cibuľu olúpeme, nakrájame na kúsky. Hrášok a kukuricu prepláchneme.

  3. Na panvici na oleji opečieme mäso nakrájané na kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a restujeme asi 5 minút.

  4. Pridáme uvarenú ryžu, odkvapkaný hrášok s kukuricou a zalejeme omáčkou. Dochutíme soľou s korením a premiestnime do zapekacej misy. Pečieme 30 minút pri 200 °C, vyberieme, necháme 10 minút odležať, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame napríklad so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.