Zapečená ryža s tekvicou, cuketou a syrom

Zapečená ryža s tekvicou, cuketou a syrom

Zapečená ryža s tekvicou, cuketou a syrom je dokonalou reklamou na sezónne, jesenné stravovanie. Toto jedlo nepripravíte do pol hodiny, ale zase jeho príprava nie je náročná. Skôr si vyžaduje čas pečenia, aby bolo všetko mäkké a chute sa dokonale prepojili. Vonia a chutí slaninou, cesnakom i parmezánom na povrchu, ktorý ryži dodá krásnu kôrku.

Ingrediencie

  • maslo na vymazanie formy

  • 1200 gcuketa

  • 1 kscibuľa

  • 120 gslanina vcelku

  • 75 mlolivový olej

  • 2 strúčikycesnaku

  • čerstvý rozmarín (vetvičky)

  • 160 gryža

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 180 mlmlieko

  • 55 gnastrúhaný parmezán

  • 2 PLhladká múka

  • 300 gtekvica Hokkaido

  • tekvicové semienka

Postup

  1. Zapekaciu misu vymažeme maslom. Cukety umyjeme a odkrojíme im konce, prepolíme ich a vnútornú časť vydlabeme. Dužinu nastrúhame na hrubo a vložíme do misy.

  2. Cibuľu a slaninu nakrájame na kocky, cesnak podrvíme a rozmarín otrháme od stoniek.

  3. Slaninu, cibuľu a cesnak postupne smažíme na panvici na oleji, kým nezískajú zlatistú farbu. Potom pridáme neuvarenú ryžu a restujeme 2 minúty, osolíme a okoreníme.

  4. Zmes z panvice presunieme do misy s cuketou, premiešame s mliekom a pridáme nastrúhaný syr (2 lyžice odložíme na neskoršie použitie).

  5. Primiešame 2 lyžice múky a všetko dáme do zapekacej misy. Na povrch rozložíme tenké plátky tekvice, osolíme, okoreníme a posypeme semienkami.

  6. Pečieme zakryté pri 160 °C asi 50 minút, potom zvýšime teplotu, povrch pokvapkáme olejom, posypeme zvyšným syrom a pečieme odkryté ďalších 15 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.