Zapečené bravčové závitky so špargľou
Sýty jarný obed, ktorý počas sezóny špargle budete chcieť zopakovať niekoľkokrát, určite budú aj tieto zapečené bravčové závitky. Perfektne sa dopĺňajú s bazalkovým pestom a balkánskym syrom. O tom, že je toto mäso šťavnaté, ani nemusíte pochybovať.
Ingrediencie
250 gzelená špargľa
600 gbravčová krkovica
soľ
mleté čierne korenie
2bazalkové pesto
50 gbalkánsky syr
2 strúčikycesnaku
olej
2 PLstrúhanka
50 gparmezán
3 vetvičkyčerstvý tymián
Postup
Špargľu očistíme a sparíme vo vriacej vode. Potom ju schladíme a necháme odkvapkať. Krkovičku nakrájame na plátky a každý plátok dôkladne naklepeme cez fóliu.
Pripravené mäso osolíme, okoreníme a potrieme pestom. Balkánsky syr nakrájame na plátky, cesnak nasekáme najemno. Syr rozložíme na plátky mäsa a posypeme ich cesnakom.
Na syr a cesnak rozložíme odkvapkanú špargľu. Takto pripravené mäso zabalíme do závitkov.
Na panvici rozohrejeme olej. Závitky opatrne kladieme do rozpáleného oleja a sprudka ich opečieme zo všetkých strán.
Opečené závitky preložíme do zapekacej misy. Trochu podlejeme vodou a závitky posypeme strúhankou. Na každý závitok tiež nastrúhame podľa chuti vrstvičku parmezánu a natrhané lístky tymiánu.
Rúru predhrejeme na 190 °C a pečieme asi 15 minút, kým nezískajú zlatistú farbu. Upečené závitky podávame s opekanými zemiakmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre