Zapečené bravčové závitky so špargľou

Zapečené bravčové závitky so špargľou

Sýty jarný obed, ktorý počas sezóny špargle budete chcieť zopakovať niekoľkokrát, určite budú aj tieto zapečené bravčové závitky. Perfektne sa dopĺňajú s bazalkovým pestom a balkánskym syrom. O tom, že je toto mäso šťavnaté, ani nemusíte pochybovať.

Ingrediencie

  • 250 gzelená špargľa

  • 600 gbravčová krkovica

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2bazalkové pesto

  • 50 gbalkánsky syr

  • 2 strúčikycesnaku

  • olej

  • 2 PLstrúhanka

  • 50 gparmezán

  • 3 vetvičkyčerstvý tymián

Postup

  1. Špargľu očistíme a sparíme vo vriacej vode. Potom ju schladíme a necháme odkvapkať. Krkovičku nakrájame na plátky a každý plátok dôkladne naklepeme cez fóliu.

  2. Pripravené mäso osolíme, okoreníme a potrieme pestom. Balkánsky syr nakrájame na plátky, cesnak nasekáme najemno. Syr rozložíme na plátky mäsa a posypeme ich cesnakom.

  3. Na syr a cesnak rozložíme odkvapkanú špargľu. Takto pripravené mäso zabalíme do závitkov.

  4. Na panvici rozohrejeme olej. Závitky opatrne kladieme do rozpáleného oleja a sprudka ich opečieme zo všetkých strán.

  5. Opečené závitky preložíme do zapekacej misy. Trochu podlejeme vodou a závitky posypeme strúhankou. Na každý závitok tiež nastrúhame podľa chuti vrstvičku parmezánu a natrhané lístky tymiánu.

  6. Rúru predhrejeme na 190 °C a pečieme asi 15 minút, kým nezískajú zlatistú farbu. Upečené závitky podávame s opekanými zemiakmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.