Zapečené cestoviny s morčacím mäsom a mozzarellou

Zapečené cestoviny s morčacím mäsom a mozzarellou

Zapečené cestoviny s morčacím mäsom, syrom a paradajkami zasýtia celú rodinu. Ich príprava je nenáročná a môžu vám s ňou pomôcť aj deti. Je to skvelý tip na obed alebo na večeru a vynikajúco chutia aj na druhý deň.

Ingrediencie

  • 400 gcestoviny

  • soľ

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 250 gcherry paradajky

  • 1 PLolivový olej

  • 300 gmorčacie mleté mäso

  • 200 mlsterilizované krájané paradajka

  • hladkolistý petržlen na ozdobenie

  • čerstvá bazalka (pár lístkov) na ozdobenie

  • mleté čierne korenie

  • 150 gsyr mozzarella

  • 2 kschilli papričky

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale, aby boli vnútri pevné na skus, teda al dente. Precedíme ich, necháme odkvapkať a chladnúť.

  2. Cibuľu a cesnak olúpeme, paradajky prepolíme. V hrnci na oleji opečieme dosklovita cibuľu s cesnakom, pridáme mäso, restujeme do tej doby, než začne púšťať šťavu.

  3. Potom prilejeme sterilizované paradajky, prehrejeme, pridáme cestoviny, premiešame spolu s nakrájanými paradajkami, nasekanou petržlenovou vňaťou a bazalkou. Osolíme a okoreníme.

  4. Preložíme do zapekacej misy, posypeme natrhanou mozzarellou a pečieme vo vyhriatej rúre pri 210 °C približne 15 minút. Podávame ozdobené lístkami petržlenovej vňate a tenko nakrájanými chilli papričkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Cestoviny a pizza
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.