Zapečené cestoviny s morčacím mäsom a mozzarellou
Zapečené cestoviny s morčacím mäsom, syrom a paradajkami zasýtia celú rodinu. Ich príprava je nenáročná a môžu vám s ňou pomôcť aj deti. Je to skvelý tip na obed alebo na večeru a vynikajúco chutia aj na druhý deň.
Ingrediencie
400 gcestoviny
soľ
1 ksčervená cibuľa
2 strúčikycesnaku
250 gcherry paradajky
1 PLolivový olej
300 gmorčacie mleté mäso
200 mlsterilizované krájané paradajka
hladkolistý petržlen na ozdobenie
čerstvá bazalka (pár lístkov) na ozdobenie
mleté čierne korenie
150 gsyr mozzarella
2 kschilli papričky
Postup
Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale, aby boli vnútri pevné na skus, teda al dente. Precedíme ich, necháme odkvapkať a chladnúť.
Cibuľu a cesnak olúpeme, paradajky prepolíme. V hrnci na oleji opečieme dosklovita cibuľu s cesnakom, pridáme mäso, restujeme do tej doby, než začne púšťať šťavu.
Potom prilejeme sterilizované paradajky, prehrejeme, pridáme cestoviny, premiešame spolu s nakrájanými paradajkami, nasekanou petržlenovou vňaťou a bazalkou. Osolíme a okoreníme.
Preložíme do zapekacej misy, posypeme natrhanou mozzarellou a pečieme vo vyhriatej rúre pri 210 °C približne 15 minút. Podávame ozdobené lístkami petržlenovej vňate a tenko nakrájanými chilli papričkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre