Zapečené cestoviny so zeleninou

Zapečené cestoviny so zeleninou

Zapečené cestoviny so zeleninou nevyžadujú žiadne špeciálne kuchárske zručnosti. Aj tak chutia skvele a jeho hlavnou hviezdou bude syr Gruyère. Je to tvrdý švajčiarsky syr s mnohoročnou tradíciou výroby, ktorý sa vyrába z nepasterizovaného kravského mlieka a má 50 percentný obsah tuku. Jeho názov je odvodený od názvu mesta a je to jeden z najznámejších syrov používaných na pečenie, pretože má dobrú teplotu topenia. Dajte si tú námahu a zožeňte si presne tento typ. Za chuť a konzistenciu tohto jedla to bude stáť.

Ingrediencie

  • 300 gcestoviny

  • soľ

  • 200 g30 % smotana

  • 4 ksvajcia

  • 150 gkyslá smotana

  • 2 strúčikycesnaku

  • mleté čierne korenie

  • 150 gčervená kápia

  • 200 gcuketa

  • 25 gčerstvé bylinky (napr. zmes bazalky a čerstvej petržlenovej vňate)

  • 150 gsyr ementál alebo Gruyère

  • 30 gstrúhanka na vysypanie formy

  • olivový olej na vymazanie formy

  • 200 gcherry paradajky

  • čerstvá bazalka (lístky) na ozdobenie

Postup

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale a precedíme ich. Vo väčšej mise zmiešame smotanu s vajcami, kyslou smotanou a s prelisovaným cesnakom. Zmes osolíme, okoreníme a vmiešame pokrájanú zeleninu, bylinky, uvarené cestoviny a dve tretiny syra. Dobre premiešame.

  2. Zapekaciu misu vymažeme olejom a vysypeme strúhankou. Zmes preložíme do misy a navrch poukladáme polovice paradajok reznou stranou nahor a posypeme zvyšným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 25 minút. Podávame ozdobené bazalkovými lístkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Cestoviny a pizza
Zdravé recepty
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.