Zapečené cestoviny so zeleninou
Zapečené cestoviny so zeleninou nevyžadujú žiadne špeciálne kuchárske zručnosti. Aj tak chutia skvele a jeho hlavnou hviezdou bude syr Gruyère. Je to tvrdý švajčiarsky syr s mnohoročnou tradíciou výroby, ktorý sa vyrába z nepasterizovaného kravského mlieka a má 50 percentný obsah tuku. Jeho názov je odvodený od názvu mesta a je to jeden z najznámejších syrov používaných na pečenie, pretože má dobrú teplotu topenia. Dajte si tú námahu a zožeňte si presne tento typ. Za chuť a konzistenciu tohto jedla to bude stáť.
Ingrediencie
300 gcestoviny
soľ
200 g30 % smotana
4 ksvajcia
150 gkyslá smotana
2 strúčikycesnaku
mleté čierne korenie
150 gčervená kápia
200 gcuketa
25 gčerstvé bylinky (napr. zmes bazalky a čerstvej petržlenovej vňate)
150 gsyr ementál alebo Gruyère
30 gstrúhanka na vysypanie formy
olivový olej na vymazanie formy
200 gcherry paradajky
čerstvá bazalka (lístky) na ozdobenie
Postup
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale a precedíme ich. Vo väčšej mise zmiešame smotanu s vajcami, kyslou smotanou a s prelisovaným cesnakom. Zmes osolíme, okoreníme a vmiešame pokrájanú zeleninu, bylinky, uvarené cestoviny a dve tretiny syra. Dobre premiešame.
Zapekaciu misu vymažeme olejom a vysypeme strúhankou. Zmes preložíme do misy a navrch poukladáme polovice paradajok reznou stranou nahor a posypeme zvyšným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 25 minút. Podávame ozdobené bazalkovými lístkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre