Zapečené fliačky so slivkovým lekvárom
Cestoviny sú poklad, ktorý nás zachráni v nejednej situácii. Väčšinou sú rýchle a jednoduché na prípravu a tento prípad platí aj pre zapečené fliačky so slivkovým lekvárom. Jednoduché jedlo je pripravené za niekoľko minút a poteší najmä deti. Zároveň však môže byť príjemnou spomienkou na detské časy aj nám dospelým.
Ingrediencie
400 gcestoviny (fliačky)
soľ
4 PLmaslo
250 gslivkový lekvár
2 PLrum
1/2 ČLmletá škorica
1 štipkamletý klinček
1/2 ČLnastrúhaná citrónová kôra
100 gvlašské orechy
30 gsušené hrozienka
50 gsušené brusnice
maslo na vymazanie formy
Postup
Do hrnca vlejeme dostatočné množstvo vody, mierne ju osolíme a privedieme k varu. Vsypeme do nej cestoviny a uvaríme ich na skus. Potom ich precedíme a premastíme dvomi lyžicami masla.
Lekvár podľa potreby rozriedime rumom a horúcou vodou. Ochutíme škoricou, mletým klinčekom a citrónovou kôrou. Vmiešame do nich nahrubo posekané orechy, hrozienka a brusnice.
Zapekaciu misu vymastíme maslom a striedavo na ňu vrstvíme cestoviny a lekvárovú zmes. Poslednú vrstvu by mali tvoriť cestoviny. Na ne už rozložíme hoblinky zvyšného masla. Misu vložíme do rúry a cestoviny zapekáme pri 170 °C asi 30 minút. Pred podávaním môžeme ešte pocukriť. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre