Zapečené fliačky so slivkovým lekvárom

Zapečené fliačky so slivkovým lekvárom

Cestoviny sú poklad, ktorý nás zachráni v nejednej situácii. Väčšinou sú rýchle a jednoduché na prípravu a tento prípad platí aj pre zapečené fliačky so slivkovým lekvárom. Jednoduché jedlo je pripravené za niekoľko minút a poteší najmä deti. Zároveň však môže byť príjemnou spomienkou na detské časy aj nám dospelým.

Ingrediencie

  • 400 gcestoviny (fliačky)

  • soľ

  • 4 PLmaslo

  • 250 gslivkový lekvár

  • 2 PLrum

  • 1/2 ČLmletá škorica

  • 1 štipkamletý klinček

  • 1/2 ČLnastrúhaná citrónová kôra

  • 100 gvlašské orechy

  • 30 gsušené hrozienka

  • 50 gsušené brusnice

  • maslo na vymazanie formy

Postup

  1. Do hrnca vlejeme dostatočné množstvo vody, mierne ju osolíme a privedieme k varu. Vsypeme do nej cestoviny a uvaríme ich na skus. Potom ich precedíme a premastíme dvomi lyžicami masla.

  2. Lekvár podľa potreby rozriedime rumom a horúcou vodou. Ochutíme škoricou, mletým klinčekom a citrónovou kôrou. Vmiešame do nich nahrubo posekané orechy, hrozienka a brusnice.

  3. Zapekaciu misu vymastíme maslom a striedavo na ňu vrstvíme cestoviny a lekvárovú zmes. Poslednú vrstvu by mali tvoriť cestoviny. Na ne už rozložíme hoblinky zvyšného masla. Misu vložíme do rúry a cestoviny zapekáme pri 170 °C asi 30 minút. Pred podávaním môžeme ešte pocukriť. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Večera
Bezmäsité jedlá
Cestoviny a pizza
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.